Geen vergunningen voor zonnepanelen

Directeur Darick Jonis van Aqualectra: Geen vergunningen voor zonnepanelen.

Directeur Darick Jonis van Aqualectra: Er worden geen vergunningen meer afgegeven voor zonnepanelen.

Vergunningen voor het plaatsen van zonnepanelen worden sinds 19 mei niet meer afgegeven door Aqualectra. Het nutsbedrijf loopt momenteel inkomsten mis doordat steeds meer mensen op Curaçao overgaan op zonnepanelen.

Directeur van Aqualectra, Darick Jonis, verklaart: ,,De kosten voor Aqualectra zijn 0,36 cent per kilowattuur (kWh). Particulieren die energie opwekken verkopen dit weer terug aan Aqualectra voor 0,42 cent per kWh. Deze kosten moeten wij van Bureau Telecommunicatie Post & Utiliteiten (BTP&U) rekenen. Op die manier lopen wij dus geld mis.”

Lees meer…

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “Geen vergunningen voor zonnepanelen

 1. Het geeft overduidelijk aan hoe Agualectra zelf heeft gefaald om energie te kunnen leveren tegen een normaal tarief. Maar wat verwacht je van een bedrijf wat naar de pijpen van vriendjes en politiek moet en vaak wil dansen.

  Trap de politiek en een paar directeuren er uit en maak het een normaal transparant bedrijf, begin daar eens mee en dan volgt de rest vanzelf.
  Volkomen bezopen dat een dergelijk bedrijf zich niet naar de realiteit van de maatschappij en vormen van alternatieve energie opwekking kan voegen. Ze zouden er juist een grotere rol in moeten spelen, en dat als een bedrijfsmatig geheel kunnen gaan zien.

  Gaan we binnekort de windmolens ook stilzetten omdat Aqualectra zelf faalt?

 2. Geachte heer Jonis,
  Dit is een van de grootste dwalingen in uw functie als directeur. De hele wereld gaat over op zonne-energie, behalve Curaçao. U staat de ontwikkeling van Curaçao, waar zoveel natuurlijke energie is (zon, wind en zee) met uw hele gewicht in de weg.
  Hoe hebt u ooit directeur van een energie opwekkend bedrijf kunnen worden? Ga met uw tijd mee en probeer modern te doen. U gooit Curaçao weer een eeuw terug in de tijd. Foei!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *