28 C
Willemstad
• zaterdag 20 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Rol Van der Dijs in Babel cruciaal

HomeMediaAD | Rol Van der Dijs in Babel cruciaal

Valse facturen zijn via Vanddis nv verstuurd

Valse facturen zijn via Vanddis nv verstuurd
Rol Cicely Van der Dijs in Babel cruciaal: valse facturen zijn via Vanddis nv verstuurd | Foto Ken Wong

Willemstad – Het is niet alleen oud-premier Gerrit Schotte die in de zaak Babel terecht moet staan. Zijn levenspartner, Cicely van der Dijs, moet zich in deze ook voor een drietal tenlasteleggingen verantwoorden.

Tijdens de regiezitting afgelopen vrijdag bleek dat zij via het bedrijf van haar vader – Vanddis nv – een grote rol heeft gespeeld in de vermeende witwaspraktijken van de oud-minister-president.

De valse facturen zijn immers via Vanddis – dat door Van der Dijs gerund wordt – uitgeschreven en verstuurd naar het bedrijf van Francesco Corallo.

Volgens de officiële dagvaarding, waar deze krant over beschikt, heeft Van der Dijs deze valse facturen samen met Schotte opgesteld met het oogmerk om deze als echt en onvervalst te gebruiken en/of door anderen te doen gebruiken, terwijl uit dat gebruik enig nadeel is/kon ontstaan.

Eén van de facturen is van een bedrag van 140.000 dollar en een andere voor een bedrag van meer dan 73.000 dollar.

,,In strijd met de waarheid staat op deze facturen onder meer vermeld dat het bedrijf werkzaamheden heeft verricht voor het Italiaanse bedrijf Betplus van Corallo”,

aldus officier van justitie Philomijn van Logten afgelopen vrijdag. Zij is samen met Gert Rip belast met deze zaak.

Als tweede feit wordt Van der Dijs beschuldigd van witwaspraktijken. Zij zou in de periode van 1 januari 2010 tot en met 15 november 2011 op Curaçao, in de Verenigde Staten en/of Zwitserland en/of Italië voor meer dan 200.000 dollar hebben witgewassen. Het exacte bedrag dat in de officiële dagvaarding wordt genoemd, is 213.447 dollar.

,,Zij heeft een of meer geldbedragen ter waarde van 213.447 dollar of daaromtrent verworven en/of voorhanden gehad en/of overgedragen en/of omgezet en/of van die geldbedragen gebruik gemaakt terwijl zij en/of haar mededader(s) wist en/of begreep, althans redelijkerwijs moest vermoeden dat deze geldbedragen – onmiddellijk of middelijk – afkomstig was/waren uit enig misdrijf”,

aldus de dagvaarding die in het bezit is van deze krant. Het derde feit gaat om het op 9 december 2013 op Curaçao aanwezig hebben van zeven zogenaamde jammers (apparaten waarmee je het telefoonverkeer kan verstoren).

Dit is strafbaar ingevolge het Wetboek van Strafrecht en volgens de Landsverordening op de telecommunicatievoorzieningen.

Bron: Antilliaans Dagblad

6 reacties

  1. dus als ik het goed begrijp dan is het geld wat Schotte nu heeft vermoedelijk afkomstige uit criminele onder wereld. Dus toen hij dan kreeg kon hij dat waarschijnlijk ook weten. maar hoe zit het nu met die advocaten die betaald krijgen, worden die dan ook vermoedelijk betaald met crimineel geld?
    Maar die weten het dan toch want het OM zet het toch in de aanklacht.
    Moeten de advocaten nu ook voor de rechtbank verschijnen omdat ze ,Zij heeft een of meer geldbedragen of daaromtrent verworven en/of voorhanden gehad en/of overgedragen en/of omgezet en/of van die geldbedragen gebruik gemaakt terwijl zij en/of haar mededader(s) wist en/of begreep, althans redelijkerwijs moest vermoeden dat deze geldbedragen – onmiddellijk of middelijk – afkomstig was/waren uit enig misdrijf”,
    dacht dat we de advocaten niet meer voor de rechtbank zouden zien, hoe staat de orde daar tegenover als het blijkt dat de advocaten wisten van deze betalingen aan hun met misschien crimineel geld.

  2. Ach aan de andere foto’s lijkt het er sterk op dat CvdD halverwegen een zwangerschap is dus uitstel komt heel goed van pas, dan ontspringt ze de dans weer .

  3. ciccely het maffialiefje of de moeder van de maffia?
    de big mama…
    ja, dat tv intervieuw, wat een komedie!!!
    iedereen met een IQ boven de 70 ziet meteen dat dit een grote soap was.
    waarschijnlijk ingekochte zendtijd door de MFK..

  4. Staan de rekeningen van VanDis aan Corallo ook in de boekhouding van het bedrijf VanDis vermeld? De daaropvolgende ontvangen betalingen ook ? Zo ja, met correcte dagtekeningen ?En is de betaling op een (Amerikaanse?)rekening van het bedrijf ontvangen of op een (Amerikaanse?) privé rekening van mevrouw? Dat laatste zou toch vreemd zijn.En wat is de verklaring van de overboeking naar Schotte? Vragen, vragen, vragen.

  5. Hoog tijd voor Lupe om weer een mierzoet interview zonder ook maar 1 kritische vraag met het echtpaa Schotte te houden.

    Sissyly niet vergeten daarbij je dochtertje weer op schoot te nemen en de zorgzame moeder te acteren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties