AD | ‘Autoriteit agent ligt niet bij wapen’

Minister van Justitie spreekt autoriteiten toe voor carnavalsoptocht

Willemstad – ,,De autoriteit van een politieagent is niet gebonden aan zijn wapen, maar aan zijn karakter.”

Met die woorden sprak minister Quincy Girigorie van Justitie leden van het Korps Politie Curaçao, het Vrijwilligerskorps Curaçao en militairen voor de carnavalsoptocht toe. In h et World Trade Center (WTC) stak de bewindsman de autoriteiten voor de carnavalsparade een hart onder de riem en benadrukte hij waar de autoriteit van een agent vandaan komt.

,,Ik heb het korps gemotiveerd een integer karakter en een positieve houding te hebben om de gemeenschap te beschermen en de orde te bewaren zodat Curaçao kan genieten van een rustige optocht, zonder grote incidenten”, aldus Girigorie na afloop.

De minister gaf ten overstaan van de agenten aan trots te zijn op het KPC, VKC en de militairen van Curaçao die zich tijdens de carnavalsoptochten inzetten.

,,Ik heb vertrouwen in jullie werk. Uiteraard kunnen er altijd fouten worden gemaakt. Daarom moet er regelmatig een evaluatie plaatsvinden om vervolgens voortgang te boeken. Laten we verder blijven werken, verder samen blijven werken, aan een veilig Curaçao.”

Gisteravond vond de laatste carnavalsparade van 2020 plaats; de Marcha di Despedida. Aan het volwassenencarnaval deden dit jaar 27 groepen en ruim 5.000 deelnemers mee.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | ‘Autoriteit agent ligt niet bij wapen’

  1. Maar hoe sterk moet je zijn als je baas deel uitmaakt van een groep incompetent graaiers. Zelf aan wederrechtelijk zelf verrijking mee doet, of minimaal weet heeft van misdaden tegen de bevolking en niets doet? Hoe sterk moet je zijn om geen aanvulling op je salaris te willen naar het voorbeeld van je baas? Hoe veel eer in je werk (arbeidsethos) kan je tonen als je baas eerloos is? Hoeveel autoriteit kan je uitstralen als je functie van bovenuit wordt uitgehold? Wees zuinig op je wapen voordat die wordt wegbezuinigd om de bonus van een vriend te kunnen betalen

  2. Het voordeel van ambtenaar zijn is, een baan voor het leven en een pensioen, nadeel is dat elke koekenbakker je baas kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *