26.9 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | ‘Geef Handelskade meer allure’

HomeMediaAD | 'Geef Handelskade meer allure'
DMO wil Handelskade laten bruisen

Willemstad – De Handelskade, met haar karakteristieke monumentale architectuur, moet de internationale allure krijgen die het verdient. Dat kan door een droomproject te realiseren waarbij langs de waterkant horecagelegenheden verrijzen en appartementen komen in de verdiepingen van de historische panden.

Dat zegt Mahesh Mukhi, vice-voorzitter van de Downtown Management Organisation (DMO). DMO werkt er al een jaar of twee aan om de droom voor de Handelskade in vervulling te laten gaan. Die droom moet in de woorden van Mukhi liever gisteren dan morgen uitkomen.

,,De Handelskade is het visitekaartje van Curaçao. Je ziet het overal in de wereld met de naam van Curaçao erbij vermeld. De plek schreeuwt, nee huilt om een stevige impuls. Het is onze variant van internationaal beroemde plekken als de Taj Mahal of de Eiffeltoren. De kade is onze Taj Mahal. De Handelskade is van ver mooi om te zien maar verre van mooi in de werkelijkheid. Met de plannen die er zijn, moeten wij bezoekers van de kade in de toekomst een Wow-ervaring bezorgen. In de toekomst wordt de kade een bestemming op zich”, aldus Mukhi.

De droom van DMO staat of valt met de deelname van de regering, zo legt de vice-voorzitter en tevens eigenaar van Freeport Jewellers uit.

,,Investeerders zijn in het project geïnteresseerd en de lokale banken ook. De kade is eigendom van de overheid. De overheid moet het project mogelijk maken. Dat betekent bijvoorbeeld dat de parkeerplaatsen en de toiletten die aan de kade staan, weg moeten. De investeerders willen appartementen in de historische gebouwen bouwen. Punda wordt weer bruisend, de horecagelegenheden die aan de waterkant komen, vormen een publiekstrekker met bands die optreden.”

Kevin Jonckheer van Penha, voorzitter van DMO, zegt daarover:

,,Ons plan heeft geen enkele kans van slagen als er na 18.00 uur geen ‘natuurlijk’ leven in de stad is.” Daarom moet het Plaza Hotel zo snel mogelijk weer operationeel zijn. De Handelskade, ‘het duurste stukje onroerend goed van Curaçao’, verdient een beter gebruik dan nu het geval is, aldus Jonckheer.

De plannen voor de facelift van de kade zijn in een video belicht. Mukhi vertelt trots dat de film een Golden Addy (American Advertising Award) heeft gewonnen. Jonckheer hoopt dat de film de overheid over de streep kan trekken. Dan kan er verder worden ontwikkeld in de stad. Want er zijn meer ideeën, zoals een hotel aan Kleine Werf.

Mukhi:

,,Curaçaoënaars hebben hun trots verloren. Ik was gisteren bij een strand in de omgeving van Piscadera. Daar zag ik op de weg omgevallen palmbomen, niemand die zich daar druk om maakt om die bomen weg te halen. Wij moeten leren om proactief te zijn. En ons te realiseren hoe belangrijk het toerisme voor het eiland is. Er gebeurde een hele tijd niets in Punda. Met de plannen voor de Handelskade gaat de stad weer leven. En komen er banen bij, wij geloven in ‘local workforce’. De droom van de Handelskade is slechts een van de plannen die wij hebben om ervoor te zorgen dat het weer goed gaat met Curaçao”, aldus Mukhi.

Bron: Antilliaans Dagblad

6 reacties

  1. Ik zeg al jaren, waar de voormalige loodsen te fort nassauweg staan moet men penthouses bouwen. Gooi masr alles plaat, dus die zwarte oude loodsen ook en bouw daar penthouses.

    Kun je je de view voorstellen als de grote schepen langsvaren ?
    Ik weet het, Isla gooit roet in het eten. Maar vlgs mij is het haalbaar.

  2. Goed idee, maar zo gezegt er word alleen maar uit gedacht en ontwikkeld, het liefst betaald met subsiedie van de sloebers. Ken mensen uit de horeca die met opzet een paar jaar zich te pletter werken en er dan de brui aangeven met een zak vol met dukaten ( geen belasting betalen), zij houden hun leermeesters de politici in eren, om elke keer het zelfde te doen wat zij zelf doen, zakken vullen en wel zo snel als mogelijk, of niet dan Gerrit De Raaf? & co?, alle nieuws in de punda is ff hot ” zie plategrond winkel ” en is gedoemd om weer in nood time af te sterven, zelf koningsdag
    is niet meer wat het was. Maar dat is begrijpelijk na SI of NO.

  3. Helemaal eens met deze plannen om dit prachtig stuk eiland nieuw leven in te blazen.

    Alleen hoor ik die plannen al 20 jaar, dus ik verwacht er wederom niets van.

    Jammer.

  4. @Tuna schrijft, ” Punda wordt na sluitingstijd nog enigszins levend gehouden door en handjevol buitenlandse ondernemers, waarom is dat zo?” Volgens mij is het vrij simpel de Curaçaosche ondernemer geeft het allemaal weg. Bij de meeste Curaçaosche restaurants waar ik ben geweest, krijg je een halve liter frisdrank plus een glas water. Deze restauranthouders hebben geen benul van kostenberekening. De meesten verdwijnen ook na een korte periode.

  5. Curacao wint absoluut de hoofdprijs als het gaat om plannen te maken. Nu de uitvoering nog en dan niet vergeten dat er een follow up bijhoort, en onderhoud en zorg voor het levend houden van het geheel, en dit letterlijk en figuurlijk. Punda wordt na sluitingstijd nog enigszins levend gehouden door en handjevol buitenlandse ondernemers, waarom is dat zo? Waarom ontbreekt toch vaak de inbreng van de lokalen behalve dan al tientalen jaren plannen maken?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties