30 C
Willemstad
• vrijdag 19 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Marriott krijgt deel Sonesta-strand

HomeEconomieBouw en vastgoedsectorAD | Marriott krijgt deel Sonesta-strand
Marriott Hotel | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Na een nieuwe meting van de erfpachtgrond van het Marriott Hotel op Piscadera Bay, is gebleken dat een deel van het openbare publiekstrand dat bekend staat als het Sonesta-strand, ook deel uitmaakt van het Marriott.

Dat houdt in dat een deel van het Sonesta-strand bij het hotel getrokken gaat worden.

Dit wordt bevestigd door de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Zita Jesus-Leito (PAR). Zij verzekert echter dat er genoeg openbaar gratis strand overblijft voor het algemene publiek. Wel zullen de palapa’s verschoven moeten worden. Op dit moment is het Curaçao Marriott Beach Resort gesloten vanwege een grondige verbouwing.

Vorig jaar juni berichtte deze krant dat Marriott mikt op heropening in april van dit jaar. De nieuwe eigenaar Bastiaan Guis, van Piscamar Beach Resort bv, gokte eerst op eind 2018, maar de verbouwings- en uitbreidingswerkzaamheden waren complexer dan gedacht.

De investering behelst een bedrag van 21,5 miljoen dollar eigen inbreng en 34,5 miljoen dollar aan externe financiering door een syndicaat van banken onder aanvoering van Maduro & Curiel’s Bank. Bij elkaar dus ruim 100 miljoen gulden.

Bron: Antilliaans Dagblad

15 reacties

  1. Sorry …hoe minder je het volk geeft….. Behoren wij eilandbewoners niet allemaal tot “het volk”. Inderdaad het belastinggeld wordt verkeerd besteed, maar eerlijk…. wie betalen er belasting??
    Het volk. ?ja toch..
    De belastingontduikers klagen het meest maar dragen niets bij om het leefklimaat te verbeteren.
    Echt sorry …. grond wordt ingeleverd … Houd toch op … Het land bepaald ???
    ik ben hier ook maar aankomen waaien maar het volk bepaald niet, het land bepaald.
    Wat is de definitie van het ” land” mbt deze zaak.
    Heeft het volk nog recht van spreken of alleen maar een stem (stemrecht)

  2. @Hoedanook. Idd, alle regeringen hebben/doen verkwisting van overheidsgeld. De een met goede bedoelingen, de andere om er zelf beter van te worden.
    En dan ben ik het met Lastiwz eens dat het land eigenaar is van het land.
    Als aanvulling op een eerdere reactie: er is gelukkig ook een meerderheid van het volk dat wel zijn troep opruimt en zijn plekje op het strand netjes achterlaat.

  3. Voor @LaStiwz, die plezier heeft in het ‘etteren’ op de vierkante millimeter, wordt er met volk verwezen naar “een natie dat de onderlinge saamhorigheid ook territoriaal heeft vastgelegd”. Er zijn ook andere definities te vinden.

  4. @Hoedanook: die grond is eigendom van het Land, niet van het volk. Het land bepaalt wat er met die grond gebeurd, niet het volk.
    Het volk mag eens in de zoveel jaar stemmen om de richting te bepalen van het land.

    Het enige wat van het “volk” wat jij bedoeld is,is wat ze achter zich neer draaien. Verder hebben ze immers niets.

  5. @Bash,
    Als je al het belasting geld geeft aan ‘vriendjes’ bij InselAir, partijgenoten voor ‘sportveld Barber’, heelers in de ‘MDPT’, “consultants” bij RdK en bij het zoeken naar strategische parntners….enz. enz. Dan blijft er weinig over voor onderhoud (Cft wijst naar tekorten) en moet je ‘andere constructies bedenken, zoals ‘weggeven’ wat niet van jou is, om aan geld te komen. Dit alles faciliteert dan inderdaad vervuiling in alle betekenissen van het woord.

  6. @hoedanook.
    Dus je faciliteert het vervuilen door de bevolking.
    En inderdaad. Ik ben geboren met een portie gezond verstand. En dat heb ik alleen verder uitgebouwd.

  7. @Bash,
    Ben jij dom geboren of heb je dat ‘ontwikkelt’?
    Het volk betaald belasting waarvan de overheid een deel kan gebruiken om de publieke ruimte te (schoon) onderhouden. Daarnaast is het de vraag If er een wettelijke basis bestaat voor wat jij bestempeld als de relatie “eigenaar/verpachter”

  8. @Hoedanook. De lokale bevolking kan geen strand onderhouden. Alleen vervuilen en dingen vernielen. De bevolking heeft het aan zich zelf te wijten dat bepaalde stranden verpacht worden.
    Win win situatie. Overheid hoeft niet meer te onthouden en de pachter houdt het schoon door entreegeld te heffen.

  9. Het blijkt dat er in het verleden een meetfout is gemaakt.Dat houdt in dat het hotel jaren teveel heeft betaald, maar ook recht heeft op dat stuk grond.Dat er boven het artikel staat dat het hotel het stuk grond krijgt is dus vragen om moeilijkheden.

  10. @Meloen,
    Dat de overheid de investering niet doet is geheel irrelevant. Dit is publiekelijk grond. Eigendom van het volk. Zonder toestemming van het volk kan het niet ‘weggegeven’ (reken maar dat er betaald is; zie Croes, Aruba) worden. Wat Curaçao mist of niet is niet aan jou om te bepalen, maar goed, opnieuw een voorbeeld van jou gebruik van ‘twee maten’.

  11. Ik was er vorige week en het was een kerkhof van lege flessen en etensbakjes.

    Ik heb veel gereisd in mijn leven, maar grotere varkens als de Yu Korsow heb ik nog niet gezien.

  12. @ Ericlapas,

    Het is niet de overheid die investeert, het is de eigenaar van het hotel zelf. De overheid heeft een deel van het strand gegeven en ik denk wel dat ik weet om welk deel dat gaat, daar mist Curacao niet veel aan.
    Misschien dat het dan ook een keer schoon blijft, want het openbare strand naast het Marriott ziet er vaak uit als een openbare vuilstort. De bezoekers hebben geen zin om hun afval mee te nemen of op te ruimen.

  13. Het is triest om te lezen dat ministers zo maar stukjes strand weggeven als of het van hun is. Wij weten dat in het verleden ook politici zijn die smeergeld hebben ontvangen om grote stukken grond weg te geven.

    Wat mij opvalt is de grote investering die wordt gedaan, ik vraag me af, kan het niet wat minder? Een deel van dit bedrag kunnen we beter in een waterzuiveringsinstallatie investeren.

    Nu laten deze toeristen letterlijk hun stront hier, wij zitten opgeschept met de stront van al deze toeristen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties