AD.nl | Raffinaderijen Curaçao en Aruba in problemen door crisis Venezuela

Algemeen Dagblad

De CITGO-raffinaderij op Aruba. © Shutterstock

Op Aruba heeft olieraffinaderij CITGO vrijdag veertig mensen naar huis gestuurd en is de meerderheid van alle contracten met toeleveranciers opgezegd omdat er veel minder werk is. De Amerikaanse dochteronderneming van het Venezolaanse staatsoliebedrijf PDVSA heeft het zwaar te verduren door de sancties die Amerika heeft opgelegd.

De export van Venezolaanse olie naar de VS is zo goed als stilgelegd. Ook op Curaçao is de productie van de raffinaderij bijna volledig stil komen te liggen. Daar wordt niet gesproken over ontslagen. Maar eind 2019 loopt het leasecontract van PDVSA van de raffinaderij af. Tot nu toe is er nog geen nieuwe huurder gevonden. De werknemers van de raffinaderij gingen vorige week een aantal dagen in staking, om meer invloed af te dwingen in de zoektocht naar een opvolger.

De Curaçaose minister-president Eugene Rhuggenaath stelde woensdag in een nationale rede dat zijn regering er alles aan zal doen om de raffinaderij draaiende te houden. Op Aruba is de raffinaderij na twee eerdere sluitingen vorig jaar heropend. Minister-president Evelyn Wever-Croes zei donderdag alles te doen om meer ontslagen te voorkomen.

Bron: AD.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *