AD | Sint Maarten Medical Center krijgt mobiele röntgenmachine

Sint Maarten Medical Center krijgt mobiele röntgenmachine

Philipsburg – Het Sint Maarten Medical Center (SMMC) heeft een nieuwe mobiele röntgenmachine gekocht om het bereik van de medische zorg in het ziekenhuis te vergroten.

De nieuwe General Electric Optima digitale draagbare röntgenmachine zal worden gebruikt om röntgenfoto’s te maken van patiënten die om verschillende redenen niet naar de afdeling radiologie kunnen worden getransporteerd, zo maakte SMMC maandag bekend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan patiënten op de intensive care, baby’s in couveuses en patiënten op de eerste hulp.

Johan Sabajo, supervisor van de afdeling Radiologie van SMMC, zei: ,,Na een succesvolle training in de technische aspecten van machine en operationele technieken om hoogwaardige radiologiebeelden vast te leggen, zijn we verheugd aan te kondigen dat de nieuwe mobiele röntgenmachine volledig operationeel is. De applicatietraining voor de nieuwe machine heeft ons zeker geholpen bij het verbeteren van onze vaardigheden in het maken van digitale röntgenfoto’s.”

,,Elke kans die we hebben om de kwaliteit van de zorg die we bieden te verbeteren, is er een die we grijpen. Namens het managementteam wil ik de afdeling Radiologie bedanken voor hun voortdurende toewijding aan de zorg voor onze patiënten en ons zo dichter bij onze missie te brengen om kwaliteitszorg dicht bij huis te bieden”, zo zei Felix Holiday, medisch directeur van SMMC.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *