28 C
Willemstad
• vrijdag 19 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Weer snijden in Insel

HomeMediaAD | Weer snijden in Insel
90 personeelsleden van de 175 moeten afvloeien

Willemstad – Bij Insel Air, dat momenteel per dag worstelt om te overleven, moeten nog meer personeelsleden naar huis dan op 31 augustus al werd gemeld.

Toen werd in de schuldeisersvergadering gesteld dat het vliegbedrijf plannen had om op korte termijn 45 tot 55 werknemers te ontslaan. Het ziet er nu naar uit dat ongeveer 60 procent van het huidige personeelsbestand van ongeveer 175 alsnog moet afvloeien.

Dat komt neer op een afslanking met nog eens zo’n 90 personen, waarna Insel Air International – dat met de verlengde surseance van betaling op het randje van de afgrond balanceert – nog maar 85 medewerkers overhoudt.

De werknemers hebben nog tot woensdag, tot het middaguur de gelegenheid om vrijwillig hun vertrek te melden. Als er dan te weinig personeel vrijwillig is opgestapt, dan volgt het verzoek om een vergunning voor (massa)ontslag; gedwongen ontslagen dus.

Vakbond UGTK/Cadmu heeft gisteravond vergaderd met de personeelsleden van Insel Air. ,,Een deel van de leden is bereid gebruik te maken van het vrijwillig ontslag. Voorwaarde is wel dat de leiding zich aan de geldende opzegtermijn houdt en dat de cessantia wordt uitbetaald. De leden hebben besloten dat zij niet de stekker uit het bedrijf zullen halen. Dat betekent dat zij uit loyaliteit tot aan het eind van hun dienstverband service blijven verlenen, ook al is de situatie best moeilijk en demotiverend voor hen”, aldus voorzitter Wendell Muelen van de vakbond.

,,Wij houden ons op dit moment niet bezig met het feit dat misschien meer dan de helft van het huidige personeel weg moet. Of dat er misschien ook piloten ontslagen zullen worden. In dit stadium wachten we eerst af hoeveel mensen voor het vrijwillig ontslag kiezen. Aan de hand daarvan gaan wij aanstaande donderdag in gesprek met de directie.”

De personeelsleden van de vliegmaatschappij die bij de bond zijn aangesloten, willen dat de strategische partner vóór eind oktober bekend wordt gemaakt.

,,Het is nu genoeg geweest voor de leden. Zij willen niet langer in onzekerheid blijven. Daarom vragen zij aan de regering met klem om vóór eind oktober bekend te maken of er een nieuwe strategische partner voor de maatschappij is gevonden of niet. Het is bekend dat de maatschappij zonder een strategische partner niet kan overleven. De leden willen niet tot het eind van het jaar wachten op uitsluitsel.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC:

Alle relevante curator en rechtbankverslagen inzake InselAir vindt u hier.

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

  1. Het ‘management’ heeft bij de presentatie aan de schuldeisers ivm verlenging surseance informatie gegeven die m.i. niet stroken met de werkelijkheid. Ihkv mijn werk bij een buitenlandse airline alhier intrigeerd mij het gehele Insel Air debacle en was derhalve aanwezig bij de presentatie.
    N.l. gingen zij uit van een nettowinst van 2.8 milj $ over dit jaar en het volgend jr ‘bijna’ 5 milj. Er werd zelfs uitgegaan van een zelfstandige entiteit zonder ondersteuning strategic partner. Men ging uit van 5 Fokkers, terwijl het er nu 1 (2) is/zijn, het laatste is enigszins onduidelijk omdat er 1 als back-up dient, wat weer opmerkelijk is omdat er eerverleden week geen enkele kist is vertrokken dus wat was er met de backup aan de hand. In een Fokker50 kunnen slechts 42 passagiers en heb je 1 cabine crew nodig zoals te doen gebruikelijk (50 per cab.crew)
    Al met al de stekker eruit, het geldverslindende circus heeft lang genoeg geduurd. De lening van 33,1 milj. waar verschillende ministeries voor hebben moeten schrappen, kan je gewoon afschrijven. Het is natuurlijk van de gekke dat de RvA destijds deze lening als risicovol aanmerkte en dat men dit toch doordrukte. “Kabinet” Koeiman geloof ik?

  2. 85 man voor 1 vliegtuig ????

    Zachte heelmeesters maken stinkende wonden !

    Voor 1 vliegtuig heb met met 45 a 50 maan meer dan genoeg. Oftewel, dit gaat het niet worden en aangezien men iedereen ook nog even een aantal maanden salaris mee wil geven houdt het in dat Insel simpelweg failliet gaat.
    Zelden zoveel mismanagement gezien als bij Insel. Als ik het goed heb begrepen steken alle managers nog altijd zo’n 100,000 NAF per maand in de zak. Pak daar de 5ooo NAF (bruto) van de rest van de werknemers bij op en je zit ong aan 400,000 NAF aan personeelskosten per maand.
    Wanneer je dan nog even alle andere kosten erbij optelt dan zit je al snel op een kleine miljoen aan vaste lasten per maand. En dan laat ik de brandstof nog maar even buiten beschouwing.
    En dat dan voor 1 vliegtuig.

    Je hoeft geen hogere wiskunde te hebben gestudeerd om te mogen concluderen dat zoiets volstrekt onhaalbaar is.

    Hier heeft men na 33 miljoen van de overheid en meer dan 1 jaar na uitspraak van de surceance van betaling nog steeds niet uitgevonden hoe het wel moet. Wellicht had Insel mijn stukjes van vorig jaar toen moeten lezen, dan waren ze toen reeds uitgekomen waar ze nu uiteindelijk op gaan uitkomen.

  3. Mensen, Insel heeft maar 1 eigen vliegtuig dat het doet. De andere waarmee ze vliegen is een wet-lease constructie. Het is toch te begrijpen dat er geen 85 mensen nodig zijn om 2 apparaten te begeleiden? Divi Divi doet het stukken beter. Efficiëntie ten top. Daar klaagt ook niemand over, ze vliegen ALTIJD op tijd! Insel is een bedrijf dat eens grootheidswaanzin had. Het voordeel is dat ze licenties hebben om op heel veel luchthavens te mogen landen. Deze zijn geld waard. Als deze licenties er niet waren was Insel al lang failliet. Er staan partijen in de rij om de boel over te nemen, maar die zitten niet te wachten op al dit onnodige en overbodig personeel. Ik durf hier om 10 kratten bier te wedden dat als deze en de volgende ontslagronde afgerond zijn, er nieuws is over een overname. Mensen met kennis en geld willen graag op de bestemmingen vliegen waar Insel vroeger op vloog.

  4. Het klinkt misschien hard maar wie nog bij Insel Air werkt kan nergens anders aan de bak. Het kan zijn dat zij niet genoeg in zichzelf hebben geïnvesteerd dus het is voor een deel eigen schuld dikke bult.

  5. @Marian, Kennedy is al druk bezig om ‘vriendjes’ aan baantjes te helpen. Waarnemend hoofd voorlichting. 12000 per maand voor 24 uur in de week werken (en dan zullen er nog wel ‘dienstreizen’ bij komen.

  6. Als Heerenveen, Lippinkhof en Frielink er jaren geleden al uitgesneden waren dan had Insel er nu een stuk beter voor gestaan.

    Wat een stelletje onbenullen. Stuur ze weg, Heerenveen kan makkelijk leven van het salaris van zijn partner, Schottes sloerie Stella van Rijn, en Lippinkhof kan vast wel bij Budget of Hertz terecht. Kareltje ‘Ich habe es nicht gewusst’ Frielink verdient genoeg met, het is bijna niet te geloven, zijn masterclasses corporate governance.

    En Kennedy Ruggenaath, 30 miljoen gemeenschapsgeld laten verdampen, is het grootste kiezersbedrog na Alexandra Rosaria.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties