Behandeling zaak Wiels live uitgezonden

Behandeling zaak Wiels live uitgezonden

WILLEMSTAD — De behandelingen van de zaak volgende week, tegen de vier uitvoerende daders van de moord op Helmin Wiels op 5 mei vorig jaar, zal live worden uitgezonden. Dat maakt persrechter Mauritsz de Kort middels een persbericht bekend.

“Een strafzaak dient over het algemeen in het openbaar te worden behandeld. Gelet op de veiligheidsaspecten die bij de zaak Magnus komen kijken en aangezien verhoudingsgewijs niet veel mensen plaats kunnen nemen in de grote zaal van het Stadhuis, heeft het Gerecht in Eerste Aanleg van Curaçao ervoor gekozen om geen toegang te verschaffen aan het algemene publiek tot het Stadhuis.

Daarvoor in de plaats biedt het Gerecht de mogelijkheid dat de behandeling van de zaak live wordt uitgezonden via de radio.”

Het Openbaar Ministerie zal aanstaande vrijdag een persconferentie houden over het proces en zal op die dag ook een link van de website bekendmaken aan de radio- en televisiezenders, opdat zij de zaak kunnen uitzenden.


Maatregele
n

Verder kondigt de politie de maatregelen aan die gedurende de week van 4 tot 8 augustus in verband met deze zaak gehanteerd zullen worden in de stad. Zo wordt de binnenstad afgesloten voor motorische voertuigen.

En zoals bekend mogen alleen de familieleden van de verdachten en de nabestaanden deze zaak bijwonen.

Verder moet iedereen één uur voor aanvang aanwezig zijn bij het Stadhuis, in het bezit van een geldig identificatiebewijs (sédula of paspoort) dat bij de toegang ingeleverd dient te worden.

Handtassen en mobiele telefoons zijn niet toegestaan, met uitzondering voor de leden van de pers. Verder is het verboden om videobeelden of geluidsopnamen te maken. De politie waarschuwt tevens dat men fatsoenlijk gekleed moet zijn en dient men te allen tijde direct gehoor te geven aan politieopdrachten.

Bron: Amigoe
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Een Reactie op “Behandeling zaak Wiels live uitgezonden

  1. Abraham Mossel

    Als de geluid verbinding net zo slecht is als altijd dan zullen we als luisteraar er niks van mee krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *