26 C
Willemstad
• vrijdag 29 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Blog Arthur Donker | Waarom maken we ons druk?

HomeBlogsBlog Arthur DonkerBlog Arthur Donker | Waarom maken we ons druk?
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Curaçao is net een poes, die komt altijd op zijn vier poten terecht.
Hoe slecht het ook gaat, we komen er altijd uit, alleen is de vraag hoe lang nog, want nog nooit is onze economie zo slecht aan toe geweest als vandaag en dat is sinds 10-10-10 toen wij zo trots waren dat we eindelijk bereikt hadden om van onder de juk van de “Makambas” te zijn terwijl zij onze buitenlandse schulden in één ruk hadden vereffend.

 

Mijn God, wat waren we trots en “Nos Mes Por” klonk uit alle hoeken van de straten, want we zouden nu gaan bewijzen dat wij het zelf konden en niemand nodig hadden, vooral niet die “Makambas”.

De populistische kreet die de charismatische politieke figuren hadden geplaatst moesten zich nu gaan bewijzen want daar hadden we de toekomst van onze klip op gebouwd.

Vandaag aan de dag ziet dat hele utopisch sprookje anders uit en zitten we in een diepe economische afgrond als we niet snel en verstandig handelen.

Mensen weten niet. of kunnen zich niet de consequenties van het ontslag van iemand indenken hoe ver dat kan reiken laat staan 100 of 200 of 300 man, wat voor effect dat heeft op onze economie.

Die ene persoon die ontslagen wordt kan opeens zijn hypotheek niet meer betalen, zijn auto ook niet meer, de verzekering daar van, de wegenbelasting, de tuinman en de babysitter ook niet meer betalen en dan volgen de beslagleggingen met alle gevolgen van dien.

Het is een ketting reactie over de hele linie.

Praat je over een paar honderd man dan krijgen de banken acuut een pijn scheut op plaatsen die alleen maar bedoeld waren voor de voortplanting van de mensheid.

Wat is er vandaag aan de dag aan de hand?

Insel Air heeft een paar honderd mensen naar huis gestuurd. We kunnen iedereen de schuld geven, dat ze de schuld in Venezuela niet zo hoog hadden moeten op laten lopen, teveel routes genomen terwijl ze wisten dat ze dat ziet aan konden noem maar op, feit is die mensen hebben morgen allemaal geen werk, hele gezinnen in de stress met alle gevolgen van dien terwijl iedereen weet dat er amper ander werk is te vinden op deze klip.

UTS doet ook hetzelfde, die moeten ook inkrimpen vanwege miljoenen verliezen die niet te dekken zijn als er niet bezuinigd wordt. Vraag is hoe komen ze aan die verliezen?

Grote investeringen in het buitenland waar iedereen van tevoren wist dat het witte olifanten waren die nooit van hun lang zal ze leven return on investments zouden opleveren plus technologie die hun voorbij gesjeesd heeft omdat iedereen tegenwoordig gratis belt via Whatsup.

Isla, de pooier van onze politici, want telkens als onze regeerders wat nodig hadden klopten ze aan bij hun, met ze zekerheid dat alles legaal of illegaal geregeld zou worden want daar zijn de Venezolanen goed in.

Heb je een privé vliegtuig om voor een snoepreisje naar Cuba of een helikopter om indruk te maken op een Nederlandse politicus om naar Klein Curaçao te vliegen, PDVSA regelt dat voor je maar dan moet je je niets van aan trekken van de burgers die zeiken over de stank, de rook en de groene smurrie.

Bankwezen same picture, alleen zijn ze er op tijd bij, want ze zien het allemaal aankomen dat iedereen tegenwoordig on line alles doet en gaan mee met hun tijd en automatiseren zoveel mogelijk en zijn bezig met een correcte afvloeiingspakket waar iedereen happy mee is.

Ik blijf lachen op deze klip want zoals ik al zei Curaçao komt altijd op z’n pootjes terecht en dan gaan we weer vrolijk door want het is goed vissen in troebel water.

Arthur Donker

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

  1. Ik ben ook wel benieuwd hoe de storting van het werkgeversaandeel in de pensioenpremie t.b.v. Tromp is gegaan. Via een stichting/ BV van Tromp en toen doorgesluisd naar de USA ? Rechtstreeks naar de USA ? En is dat allemaal rechtsgeldig gelopen zodat CBCS deze premie als bedrijfskosten kon aftrekken En Tromp ? Ook het werkgeversaandeel nogmaals afgetrokken van zijn inkomstenbelasting ?Of geldt ook hier de zienswijze van de rechter : niet opzettelijk, moeilijke materie, CBCS wist niet beter….?
    ( we praten wel over DE CENTRALE BANK VAN CURAÇAO EN SINT MAARTEN !).

  2. Joep Meloen
    citaat “Wat hij dus deed was het grootste deel in de pensioenpot storten, dat bleef dus onbelast (wordt immers pas belast bij uitbetalen pensioen). “.
    Er is een maximum verbonden aan hetgeen je aan je pensioenfonds mag doteren. Als ,want ik weet dat niet,T. al het grootste deel van zijn salaris in de pensioenpot stopte is dat onwettig.
    Ik denk overigens dat deze pensioenkwestie iets voor ( onafhankelijke !) specialisten is – niet die ,niet te na gesproken, vooringenomen specialisten in zijn verdedigingsteam- en dat deze materie de rechter ver boven de pet is gegaan. Maar ja, welke rechter durft zoiets te erkennen.

  3. @ Rene,

    Tromp bakte het wel bont, maar niet zo bont.
    Hij had een salaris van 1,8 miljoen en moest van dat salaris zelf zijn pensioenpremie betalen. Wat hij dus deed was het grootste deel in de pensioenpot storten, dat bleef dus onbelast (wordt immers pas belast bij uitbetalen pensioen). Tromp had het idee om vervolgens na pensioen naar de VS te vertrekken en vervolgens te gaan wonen in een staat waar geen inkomstenbelasting wordt geheven. Op die manier zou hij dus nooit belasting hoeven te betalen over dat pensioengeld, immers hij woonde dan niet meer op Curacao en zou daar dan ook niet belastingplichtig zijn.
    Over het deel dat hij niet in zijn ‘pensioenpot’ stortte betaalde hij dus wel inkomstenbelasting etc, maar dat was dus een fractie van hetgeen hij had moeten betalen.
    Echter, Tromp gebruikte die pensioenpot gewoon als een rekening courant oftewel hij betaalde zijn dagelijkse kosten uit die pensioenpot en dat was dus niet toegestaan. Nu heeft de rechter echter geoordeeld dat hij dat niet opzettelijk heeft gedaan en daarmee kreeg hij vrijspraak.
    Maar, had Tromp die pensioenpot dus niet op die manier gebruikt dan had er waarschijnlijk nooit een haan gekraaid naar al die achterover gedrukte miljoenen. Dan had hij vrolijk in de VS gewoond, daar ook geen belasting betaald (alleen estate tax van 4 % over de waarde van zijn appartementen) en had hij zich een slag in de rondte gelachen.

  4. Jammer dat de heer AD niets zegt over dat bij deze bedrijven het het Management is dat een dik salaris heeft (35 duizend per maand en bysides komen op de payroll voor 12 duizend per maand) en deze een wanbeleid voeren. De normale werknemer of non drink buddy van management gaat naar huis en de wanbeleid voerders blijven zitten met hun dikke salarissen.

  5. Volgens Donkers, “Curaçao is net een poes, die komt altijd op zijn vier poten terecht. Hoe slecht het ook gaat, we komen er altijd uit, ” Als ik die vergelijking mag gebruiken, volgens mij is Curaçao net een kat die 7 van zijn 9 levens heeft verbruikt. De wereld is aan het veranderen wij lopen op Curacao op velerlei terreinen hopeloos achter. Het beeld van corrupte incapabele bestuurders verdwijnt langzamerhand in andere landen maar hier kunnen wij geen genoeg van krijgen. Wij passen ons steeds meer aan, wij stellen onze normen en waardes regelmatig bij, wij schrikken niet meer van gewelddadige moordpartijen, wij stemmen op veroordeelde politici,enz. enz. Wat dat betreft passen wij ons goed aan de tijd dat noem ik niet overleven maar dieper in de shit raken.

  6. Sinds bekend is geworden dat tiran Tromp 1,800,000 per jaar verdiende bij de Centrale Bank kan ik de politiek niet meer serieus nemen.

    Uitgaande van 260 werkdagen in een jaar, wat optimistisch is, want Tromp zal voor zichzelf ook wel een absurd aantal vakantiedagen hebben geregeld, is dat 7,000 per dag. oftewel 900 gulden per uur oftewel 15 gulden per minuut.

    Een plas van deze man, 5 minuten – op zijn leeftijd duurt het wat langer, koste ons dus 75 gulden.

    En dan heb ik heb ik alleen maar zijn salaris meegenomen, en niet zijn torenhoge pensioenpremie, sociale premies en ongetwijfeld riante onkostenvergoedingen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties