CuracaoNieuws | 400 mensen per jaar verlamd

Persbureau Curacao

The Annual Fitness Challenge’.van de Alton Paas Stichting | Persbureau Curacao

Willemstad – Ieder jaar raken meer dan 400 mensen op Curaçao verlamd. Meestal als gevolg van een beroerte of een dwarslaesie.

Dat meldt de stichting Alton Paas. Die organiseert op 10 maart ‘The Annual Fitness Challenge’. 5 of 10 kilometer wandelen of fitnessen in een gymzaal, of spinning met een groep. Met je deelname sponsor je mensen die verlamd zijn geraakt.

Bron: CuracaoNieuws

8 Reacties op “CuracaoNieuws | 400 mensen per jaar verlamd

 1. @Joep Meloen met jou heb ik echt geen fluit te maken, laat mij idd politiek ‘correct’ zijn, daar voel ik me uitstekend bij! Ik heb het uitstekend begrepen laat dat duidelijk zijn. Een satire kan ik wel apprecieren.
  Verder zou ik zeggen bekijk mn posts niet!

 2. @Joep: vroegere tijden?

 3. @ Jan Haarlem,

  Geloof dat je het niet helemaal begrijpt.
  Degenen die van 8 tot 5 ‘verlamd’ zijn maken de werkelijk invaliden belachelijk. Net zoals degenen die altijd op de invalide parkeerplaatsen moeten parkeren omdat ze te lui zijn om ook maar 1 meter verder te lopen.

  Oftewel hou op met politiek correct zijn en open gewoon je ogen. Durf eens wat te zeggen tegen de onbenullen en de personen die misbruik maken van de handicap van anderen. Wees en vent en hou op met klagen over de mensen die dit wel durven te benoemen.
  In vroeger tijden zouden we jou een watje noemen.

 4. Zullen wel de ‘Curacaose ‘statistieken zijn.
  200o per de laatste 5 jr, otw een op de tachtig verlamd.Zou je toch moeten zien? Ach, ja velen verdwijnen, naar Nl

 5. Onbeschoft @Hans. Mensen met een ernstige ziekte belachelijk maken is kennelijk jouw ding, right?

 6. Ik weet er alles van. Al mijn Curacaose collega’s zijn verlamd.

  Van 8 tot 5.

 7. Meer dan 400 mensen per jaar dat is heel veel, je zou haast zeggen dat dit de prioriteit van de minister van gezondheidszorg heeft, maar nee ze is meer bezig om haar zakken te vullen.

  Op zich kan iedereen zelf thuis zijn of haar bloeddruk en suikerspiegel in de gaten houden. Een beetje meer bewegen kan geen kwaad, hoe moeilijk is het om een hometrainer aan te schaffen? Zelf kom ik in de slaapkamer wel aan mijn dagelijkse halve uur beweging toe.

 8. Verschrikkelijk dit😭

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *