CuracaoNieuws | Curaçao weigert vertrek hulpgoederen

Persbureau Curacao

De Coalition Aid & Freedom die het transport vanuit Curaçao coördineert vertrekt vanochtend daarom eerst naar Bonaire. Vandaar is er geen belemmering om op Venezuela te varen | Persbureau Curacao

Curaçao heeft vrijdagavond het vertrek van de Seven Seas naar Venezuela geweigerd. Volgens de regering Rhuggenaath zijn er geen garanties dat de boot welkom is in Venezuela.

De Coalition Aid & Freedom die het transport vanuit Curaçao coördineert vertrekt vanochtend daarom eerst naar Bonaire. Vandaar is er geen belemmering om op Venezuela te varen.

Michael Rodrigues van de hulporganisatie vindt de houding van de Curaçaose overheid opvallend. “We zijn een privé-organisatie en het gaat om een privétransport. De goederen zijn verzameld door de latino-community in Florida en komen dus niet van de Amerikaanse overheid.”

Het transport werd gisteren belemmerd door leden van de Isla-vakbonden, volgens Rodriques. De politie greep niet in. “Er is geen enkele juridische mogelijkheid om transporten naar Venezuela tegen te houden, maar we gaan nu verder met plan B”, aldus Rodrigues.

Aan boord zit voedsel, medicijnen, water en andere hulpgoederen. De overslag van deze spullen vindt vanochtend plaats, waarna het schip in de loop van de dag, zal vertrekken.

Bron: CuracaoNieuws

12 Reacties op “CuracaoNieuws | Curaçao weigert vertrek hulpgoederen

 1. Nou Piet. Het is of stemmen voor deze regering of MFK/KDNT. Welke wordt het??

 2. Showroe di Emmastad

  Wat een laf, bang volk van dushi hende. Danki Dios m’a koba saca mi lombrishi f”oi terra na Roodeweg. Ik hoop dat het volk van Venezuela dit tegenhouden van hulpgoederen voor het hongerende, zieke mensen daar niet zullen vergeten. Binnen afzienlijke tijd is die buschauffeur en zijn kliek naar hun verbanningsoord. Dan zal het uur van de waarheid voor die schroothoop genaamd Isla aanbreken. Crash and burn. Plenty andere Catcrackers die die specifieke olietype uit de Orinoco- delta aan kunnen. Geen olie meer voor raffinage naar een laf, bang volk.

 3. Wat betekend ‘Freedom’ in de naamgeving ‘Coalition Aid & Freedom Venezuela’ (zie foto).

 4. Kijk: ‘het volk’ geeft de regering een beetje ruggengraat!

 5. Laat je maar weer eens zien hoeveel Cova van het land van zijn ouders houdt.Ook hoe de overheid van Curacao gewoon shi shi’s zijn en de bonden regeren.(En de ambtenaren staken en lege schappen op Bonaire veroorzaken, zal hun een worst wezen)

 6. Eens te meer blijkt dat de Isla bonden een zetbaas van Venezuela zijn.
  Belemmering door de Isla bonden is in tegenspraak wat zij verkondigen: Particuliere humanitaire hulp steunen we en geen militaire humanitaire hulp.
  Dus ontmantelen die bonden en leiders oppakken voor creeren van opruiing.

 7. Piet je bent niet goed snik, zo werkt het niet.

 8. De Curacaose regering heeft expliciet als voorwaarde voor de hub-funcntie gesteld dat geen van de goederen die op Curacao opgeslagen worden GEDWONGEN naar Venezuela worden gebracht. Er is geen toestemming vanuit Venezuela om de goederen te brengen dus als je het toch brengt dan ben je aan het dwingen. De overheid stelt het belang van onze burgers centraal, precies wat hun taak is.

 9. Hulpgoederen tegenhouden dat is ECHT CRIMINEEL dus helaas is deze regering als dit waar is mijn stem kwijt. Omdat ze met deze actie belemmeren dat er duizenden mensen geholpen kunnen worden, en deze rerering dus hun dood op hun geweten zal hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *