DP en Laboral vormen lijstcombinatie

Voor verkiezingen op 19 oktober

WILLEMSTAD — De Democratische Partij (DP) en Partido Laboral (PL) zullen met een gecombineerde lijst meedoen aan de verkiezingen voor de Staten op 19 oktober. Politiek leiders George Hernandez (DP) en Errol Goeloe hebben de overeenkomst hiervoor, de ‘Verklaring van Rust & Burg’, vanochtend ondertekend. Dit gebeurde bij Rust & Burgh.

De samenwerking houdt in de partijen met een gecombineerde lijst DP/Laboral meedoen aan de verkiezing. De partijkleur waarmee de lijstencombinatie aan de verkiezing deelneemt is rood, de originele kleur van de DP.

Errol Goeloe (links) en George Hernandez schudden elkaar de hand na het ondertekenen van het akkoord.

Hernandez werd gisteravond gekozen als de nieuwe politiek leider van de DP. Hij was de voorzitter van de partij. Hij zal ook de lijstencombinatie aanvoeren. Hernandez wordt gevolgd door Aldebert Rooijer, eveneens van de DP. Nummer drie op de lijst is Goeloe. De leiders stellen dat beide partijen een sociaal-democratische partijfilosofie erop nahouden. Volgens DP en PL moet er eenheid worden gesmeed binnen de gemeenschap en een platvorm worden gecreeerd voor duurzame economische ontwikkeling. Ook moeten de slechte sociale omstandigheden worden aangekaart, moet iedereen een eerlijke kans krijgen op vooruitgang en is er speciale aandacht nodig voor de ouderen. In het nog op te stellen actieprogramma zal gedetailleerd worden ingegaan op hoe deze uitgangspunten gerealiseerd moeten worden. De partij richt zich voornamelijk op de middenklasse, ouders en de sociaal- economisch zwakkeren, waaronder ook de ouderen. Voor DP/Laboral moet er zo snel mogelijk een nationale dialoog komen om gezamenlijk het hoofd te bieden aan de problemen van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *