Hof: Van chantage is geen sprake

Grapje mr. Peppie Sulvaran

Hof: Geen sprake van chantage in de zaak Babel. Advocaat mr. Eldon ‘Peppie’ Sulvaran betichtte de rechter(-commissaris) van chantage

Willemstad – Van chantage in de zaak Babel is geen sprake. Dat stelt Eunice Saleh van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. Hiermee reageert het Hof op de uitspraken van advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran die de rechter(-commissaris) betichtte van chantage.

Sulvaran is de advocaat van het van witwassen en valsheid in geschrifte verdachte Gerrit Schotte. Volgens de advocaat van de oud-premier wordt Schotte verplicht mee te werken aan het onderzoek tegen zichzelf. ,

,Hij is niet verplicht mee te werken. Wij beschouwen zowel de stelling van de rechter in zijn beschikking als het standpunt van het OM in het persbericht als chantage, in de zin van ‘als je niet meewerkt met een onderzoek om jezelf te laten opsluiten, wij onze macht gebruiken en wij je weer laten opsluiten’.”

Saleh reageert:

,,Van vermeende chantage kan geen sprake zijn omdat de verdachte in kwestie zelf heeft toegezegd te zullen meewerken aan de nadere politieverhoren.

De rechter-commissaris heeft niet meer gedaan dan de verdachte erop te wijzen wat de consequenties kunnen zijn als hij zijn toezegging niet nakomt. Er is dan ook geen sprake van dat de verdachte iets tegen zijn zin moet doen.”

Het Hof vult aan dat de officier van justitie de wettelijke bevoegdheid heeft om bewaring te vorderen.

,,Dat de rechter-commissaris de verdachte op die wettelijke bevoegdheid wijst is niet bijzonder.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “Hof: Van chantage is geen sprake

  1. Abraham Mossel

    Het blijft mij toch opvallen dat wanneer er politieke onrust heerst er enkele Overheid n.v niet meer 100% werken geen gasbommetjes, tv storingen, UTS uit beeld, etcetra?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *