Hoyer2 | Vice-premier: Wegen blokkeren tijdens staking strafbaar en wordt niet meer getolereerd

Steven Martina in gesprek met Rick Hart

Minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling | Extra

De onrust van de afgelopen op Curacao was reden voor de voltallige regering een persconferentie te geven. Premier Eugene Rhuggenaath en financien-minister Kenneth Gijsbertha waren daar niet bij aangezien zij op Aruba zijn voor overleg.

Werknemers van Selikor legden het werk neer en blokkeerden de wegen rondom Parera, docenten van sommige DOS scholen staakten omdat ze hun eigen school niet willen schoonmaken, bij de politie is ontevredenheid, technisch personeel van het Sehos voerde ook actie en werknemers van Brasami en Kas di Kultura legden het werk neer.

Volgens vice-premier Steven Martina waren de acties allemaal niet nodig, als er beter gecommuniceerd was. Martina ontkent dat de stakingen voor het loskomen van gelden heeft gezorgd.

De vice-premier geeft toe dat het blokkeren van straten tijdens een staking strafbaar is en daar zal in de toekomst harder tegen worden opgetreden.

Martina vertelt over het waarom van de persconferentie.

Tijd: 6.50

Bron: Radio Hoyer 2

7 Reacties op “Hoyer2 | Vice-premier: Wegen blokkeren tijdens staking strafbaar en wordt niet meer getolereerd

 1. Showroe di Emmastad

  Tip: de volgende keer dat de pliesie moeilijk doet, eisen stelt (overuren, nieuwe uniformen, auto’s of iedereen hogere rangen) of dergelijke…. niet zoals nu als een bange haas voor deze TomTomMacoute en apart met hun 3 (drie !! LOL) vakbonden bij bangerik Girigorie vergaderen.
  Gewoon via radio aangeven dat alle VKC’ers per omgaande buitengewoon bevoegd worden, er parate assistentie van manschappen CZMCARIB en KMar is gevraagd . Alle stakers mogen die avond hun dienstwapen en bescheiden vóór 23.00u inleveren.
  Nu temmen dat rapalje, want als het lieflijke kiezelsteentje met deze Keystone coppers onafhankelijk wil worden (God forbid) weet ik wel, waar het directe gevaar voor de democratie schuilt.

 2. @deknokploeg. Serieus? wow.Haha P**p nu al in mijn broek.

 3. Klopt onaangekondigd wegen blocken en uiteindelijk na 1 week nog geen vuilnis ophalen moet bestraft worden.
  Anders de kort geding rechter adiëren.

 4. de Knokploeg

  Ik vind dat John Bash ook aan het ophitsen is, oppakken die man en wel snel anders doe ik het zelf!

 5. Staken is een recht en kan gebruikt worden als drukmiddel in de onderhandelingen. Maar de zgn vakbonden hier gebruiken dit recht als middel om de openbare orde te verstoren. Oppakken die vakbonds leiders wegens ophitsen tot verstoren van de openbare orde. Ongeacht wie. En als er politici zijn die ook het ophitsen verkondigen? Ook hen oppakken.
  Heb wel het idee dat de grote meerderheid van de bevolking tegen al deze vakbonds acties zijn.

 6. De Rechtsstaat

  Het is lachen geblazen met deze man.

  De vice-premier geeft toe dat het blokkeren van straten tijdens een staking strafbaar is en daar zal in de toekomst harder tegen worden opgetreden.

  Belachelijk, met het staartje tussen de poten werd ca. 4 miljoen overgemaakt en na 8 dagen wil je laten zien dat je tandvlees(?) hebt?

  Actievoerders zoeken altijd de grenzen op, dus effe dimmen Stevie.

 7. We gaan het beleven .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *