OM | Bewaker donderdag bij RC voor bewaring

Bewaker Porto Marie donderdag bij RC voor bewaring

Inzake het onderzoek naar het schietincident bij Porto Mari, in de nacht van zondag 6 mei op maandag 7 mei, kan het OM het volgende mededelen:

De verdenking bestaat thans dat 1 van de 2 aldaar aanwezige bewakers meermalen heeft geschoten op 2 vermoedelijke inbrekers bij de duikshop van Porto Mari. Hierbij zijn de 2 vermoedelijke inbrekers zwaar gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Hoewel de vermoedelijke inbrekers in eerste instantie zijn aangehouden en bewaakt door de politie, zijn zij na 2 dagen in vrijheid gesteld. Dit gelet op hun verwondingen en de aard van het door hen vermoedelijk gepleegde misdrijf. De vermoedelijke inbrekers blijven wel verdachten en zullen worden vervolgd voor de inbraak.

De bewaker E.R.S. die verdacht wordt van tweemaal poging doodslag en illegaal vuurwapenbezit, zit momenteel nog wel vast. Dit in afwachting van het nadere politie-onderzoek.

Naar het oordeel van het OM geeft het onderzoek thans onvoldoende aanknopingspunten om er van uit te kunnen gaan dat sprake is geweest van zelfverdediging, waarbij het gerechtvaardigd was om gebruik te maken van het vuurwapen.

Nader onderzoek zal moeten uitwijzen onder welke omstandigheden de bewaker heeft geschoten. Mede in het belang van dit onderzoek dient de bewaker op dit moment in hechtenis te blijven. Om deze reden zal de bewaker donderdag worden voorgeleid bij een Rechter-commissaris (RC) voor de bewaring.

Bron: Openbaar Ministerie

5 Reacties op “OM | Bewaker donderdag bij RC voor bewaring

 1. Joep Meloen

  @ Pukkie,

  De man is 68 jaar oud, zit daar in zijn eentje, in het donker en er komen een paar criminelen richting zijn kant. Ook zij weten dat hij alleen is en dikke kans dat ze hem nog behoorlijk hebben uitgescholden ook. Wellicht wilden ze hem aanvallen, tot het moment dat het duidelijk werd dat hij een wapen had.
  En net zoals ieder ander staat de adrenaline bij deze oude man ook tot ver boven zijn lippen. Hij heeft waarschijnlijk geen training gehad, weet ook niet hoe hij moet optreden, maar snapt wel dat zich verschuilen het eind van zijn baan in zal houden.

  Dus ja, ik kan wel begrijpen waarom hij heeft geschoten, het is een menselijke reactie.

  Mijn vraag echter is: ‘waarom moet een 68 jarige man dit werk ‘s nachts doen ?’ Is dat echt alleen omdat de dames en heren politici alleen aan zichzelf denken en de ouderen met een fooi naar huis sturen ?
  Het antwoord op die vraag lijkt mij belangrijker dan welke vraag dan ook, want het geeft goed aan wat er fout zit in deze maatschappij. De jeugd wil niet werken omdat ze met criminaliteit meer kunnen verdien, plus het is ze met de paplepel ingegoten. De ouderen moeten dit soort baantjes doen, waarbij hun leven gevaar loopt, om te kunnen overleven.
  In mijn ogen klopt daar iets niet.

 2. Laten wij een rowdfinding organisren om de bewaker te helpen.
  Ik vind dat hij zijn werk naar behoren heeft gedaan.

 3. Deze bewaker verdiend een lintje!!! het is echt de omgekeerde wereld op deze klif Criminelen blijven vrij rondlopen en handhavers worden gestraft. het moet niet gekker worden. ook dit is allemaal de schuld van de grootste crimineel, die al het volk dom wil houden zodat ze niet zien wat hij allemaal uithaalt GERRIT SCHOTTE. ik hoop toch zo dat hij een keer voor mij auto oversteekt.

 4. Een bewaker die ongewapende inbrekers neerschiet met een illegaal vuurwapen is niet goed bezig. Voor zijn eigen en andermans veiligheid is hij beter af met een taser. Al dan niet illegaal.

 5. Dat is recht op Curacao.

  Een bewaker die twee criminelen neerknalt wordt opgesloten, een twee maal toe tot 3 jaar cel veroordeelde fraudeur blijft niet alleen vrij, we betalen hem iedere maand ook nog eens 16,000 gulden salaris en de kosten van zijn 4 bodyguards.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *