ParadiseFM | Toezichthouder eventuele Dierenwelzijnswet

Zij moeten toezicht houden op de wet en activiteiten rond dierenwelzijn | Extra

Als de nieuwe Dierenwelzijnswet ingaat, komt er een overkoepeld orgaan. Dat legt Giselle Mc William uit die sinds het begin betrokken is bij de wet.

Dit orgaan wordt de Stichting Dierenbescherming Curaçao. Zij moeten toezicht houden op de wet en activiteiten rond dierenwelzijn. In de wet is onder meer vastgelegd hoe je moet omgaan met dieren: bijvoorbeeld welke ruimte een hond moet hebben en welke rechten het dier heeft.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | Toezichthouder eventuele Dierenwelzijnswet

  1. We gaan een wet krijgen die, net als alle wetten toezicht en handhaving behoeft, en daar zijn we goed in! We creëren daar voor een eigen afdeling met een eigen directeur met bijbehorende secretaresse, pers secretaris personeelschef dienst auto’s wagenpark beheerder. Onderhoudsmonteur, kantine, kantine personeel inkoop manager en 4 controleurs. Maar vanwege bezuinigingen kunnen die functies wel vervallen. En ze leefde nog lang en gelukkig.

  2. Abraham Mossel

    Het zal tijd worden! dat deze wet er komt, maar welke geweldenaar duurft deze baan aan te nemen?, als je een hond aan een ketting vast ziet zitten van tien kilo en twee meter lang en je zegt er wat van dan legt de eigenaar jou zelf naast de hond aan de zelfde ketting. Trouwens ik wil die baan wel doen, maar die zal wel naar een vriendje gaan van een niets nutten partij ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *