Refineria di Kòrsou financiert projecten wijkplan

 Door: Elisa Koek

Wijkaanpak versgeperst.com refineria korsou isla plan nashonal pa desaroya bario ontwikkeling financiering Curaçao  Plan Nashonal di bario 127x85 style=float:left;margin right:10pxCURAÇAO – Refineria di Kòrsou (RdK) gaat acht projecten in vijf verschillende wijken van het Plan Nashonal pa Desaroyá Bario financieren. Gistermiddag hebben Rdk en enkele wijkvertegenwoordigers hun handtekening gezet onder het contract.

Het lokale bouwbedrijf Koeiman zal de acht projecten gaan uitvoeren in Parera, Soto, St. Willibrordus, Montaña en Kanga. Het gaat om projecten die de wijken ten goede komen en die sociale cohesie bevorderen. Op 9 juni hebben elf wijken hun projecten gepresenteerd tijdens de Wijkmarkt waarvan RdK er acht heeft ‘geadopteerd’.

Plannen
In Parera worden plekken waar illegaal afval wordt gestort schoongemaakt en geëlimineerd als vuilstortplaats. Het buurtcentrum van Soto krijgt een ‘upgrade’: het dak wordt geverfd en het gebouw wordt opnieuw voorzien van verlichting.
In St. Willibrordus worden meerdere projecten uitgevoerd: de deuren worden gerepareerd en vervangen, het elektriciteitsysteem wordt gerepareerd en het voetbalveld krijgt een kleedkamer. In Montaña wordt er gewerkt aan het opknappen van het buurtcentrum en in Kanga wordt het voetbalveld en het buurtcentrum gerenoveerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *