Sportfestival gaat door ondanks brand

 

Het bord van Endless Summer Sports Festival is, wonder boven wonder gespaard gebleven van de vlammen. FOTO ENDLESS SUMMER SPORTS FESTIVAL

Het bord van Endless Summer Sports Festival is, wonder boven wonder gespaard gebleven van de vlammen. FOTO ENDLESS SUMMER SPORTS FESTIVAL

Willemstad – Schroeven, spijkers en een aantal metaalconstructies: het is het enige dat over is gebleven na de brand in het surfdorp aan de Sint Jorisbaai. Initiatiefnemer van het geheel, Edwin de Groot, vind het vooral ‘zuur’ dat nu net vlak voor het Endless Summer Sports Festival, waar tientallen lokale en internationale sporters op afkomen, alles met de grond gelijk is gemaakt.

,,Maar we gaan verder en het Endless Summer Sports Festival gaat gewoon door.”

De Groot:

,,Door middel van onze sponsoren kan het festival toch nog doorgaan, we zullen de bezoekers nu verschillende faciliteiten gaan bieden in tenten.
Jammer, want dat is niet de sfeer die ik wilde neerzetten met het festival.”

De initiatiefnemer wilde juist met het festival Curaçao op de kaart zetten als de perfecte windsurfspots en unieke sfeer, dat gaat nu niet meer lukken.

,,Het is een drama.
Hele gezinnen kwamen hier, we hebben er zoveel tijd en energie in gestoken.”

De Groot is samen met een steeds groter wordende groep vrijwilligers sinds 2008 bezig een plek te creëren die de sfeer ademt van het boek Robinson Crusoe.

,,We zijn misschien wel een beetje hippies, iedereen is hier welkom.”

Ondertussen is in ‘zijn’ Robinson Cursoe-dorp de technische recherche van de brandweer en de politie langs geweest om te zoeken naar sporen.

,,Ik vermoed dat het gaat om brandstichting. Er is zoveel benzine voor nodig geweest om alles te verbranden, zelfs de trap is helemaal vernield.”

Over wie achter de brand zou kunnen zitten zegt De Groot:

,,Wij hebben geen vijanden. Ik zou het niet weten. Er doen op dit moment zoveel speculaties de ronde.”

Vandaag wordt het strand bij Sint Jorisbaai door een groot aantal van diezelfde vrijwilligers die geholpen hebben de plek op te bouwen, opgeruimd.
Ondertussen staat de telefoon roodgloeiend bij De Groot:

,,Iedereen wil helpen, dat is heel mooi om te zien.”

Het Endless Summer Sports Festival vind 1, 2 en 3 augustus plaats bij de Sint Jorisbaai.
Op de hoogte blijven van het evenement en de opruimwerkzaamheden kan via de Facebookpagina van de organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *