Amigoe | Wihby binnen een week weer weg bij Girobank

Centrale-Bank-van-Curaçao-en-Sint-Maarten-CBCSWILLEMSTAD — Shaffie Wihby, die vorige week nog in het auditorium van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) aan het personeel van Girobank werd voorgesteld als één van de nieuwe bestuurders en ‘proxyholder’, is alweer weg bij de bank.

Bij navraag vanochtend kreeg de Amigoe te horen dat Wihby niet meer terugkomt. Gisteren werd hij nog op kantoor gezien. De reden voor het vertrek binnen een week van Wihby bij Girobank is onbekend.

Zoals de Amigoe gisteren al meldde zijn vorige week de bestuurders Ersilia ‘Zus’ Delannooy en Rochelle Monte door CBCS vervangen door Carel Lopez en Shaffie Wihby. Zij zouden samen met Christian Peterson de dagelijkse leiding van de Girobank op zich nemen.

Maar in een gisteren uitgebracht persbericht van CBCS over de laatste ontwikkelingen bij de Girobank wordt de naam van Wihby nergens genoemd. CBCS meldt in het persbericht dat ingevolge artikel 30, lid 8 van de Landsverordening toezicht banken kredietwezen met ingang van 15 april Lopez door de CBCS gemachtigd is om samen met Peterson de dagelijkse leiding over Girobank te voeren, in verband met de bevoegdheden die de CBCS betreffende de noodregeling ten aanzien van Girobank op 16 december vorig jaar heeft gekregen.

Verder bevestigt het persbericht dat de arbeidsovereenkomsten met de drie voormalige directeuren inmiddels zijn beëindigd.

“Momenteel is de CBCS in de laatste fase van de evaluatieperiode van Girobank belandt en is de CBCS tevens betrokken bij het proces om Girobank via herkapitalisatie te versterken. In deze fase wordt de CBCS bijgestaan door de Amerikaanse toezichthouder op het bankwezen, de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC)”, aldus de CBCS.

Eleanore Reynaert van corporate communications bij CBCS was vanochtend niet bereikbaar voor nader commentaar op het persbericht dat ze gisteren heeft uitgestuurd, en waarom Wihby daarin niet wordt genoemd. Het is de Amigoe ook niet gelukt om met Wihby zelf in contact te treden.

 

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *