WNL | Staatssecretaris Raymond Knops: ‘Toestroom Venezolaanse vluchtelingen op Curaçao beperkt’

Door: Tim Berbers | WNL.tv

Raymond Willem Knops , sinds 26 oktober 2017 staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Staatssecretaris Raymond Knops maakt zich zorgen over de situatie in Venezuela: hoewel de effecten nu nog meevallen, zou de huidige politieke malaise namelijk negatieve effecten kunnen hebben op de Benedenwindse Eilanden.

In Venezuela woedt momenteel een politieke en humanitaire crisis, waardoor miljoenen mensen het land zijn ontvlucht. Venezuela is het grootste buurland van ons koninkrijk.

“Bij goed weer kun je het zien liggen”, aldus Knops in Goedemorgen Nederland op NPO1. “De situatie is niet goed. We kijken wat daar gebeurt.”

De situatie heeft nu vooral gevolgen voor de economie van Curaçao. “Je ziet dat er van oudsher banden zijn tussen bedrijven in Venezuela en Curaçao, en dat dat nu onder druk staat. Onlangs is er een blokkade geweest voor de eilanden, waarbij de eilanden toch moesten gaan kijken naar export met andere landen.”

Ook bestaan er zorgen over de grote vluchtelingenstroom. Knops: “Die loopt nu richting Colombia, maar de vrees is er dat die over zee kan gaan lopen.”

De toestroom van vluchtelingen is momenteel beperkt, aldus Knops.

Bron: WNL.tv

2 Reacties op “WNL | Staatssecretaris Raymond Knops: ‘Toestroom Venezolaanse vluchtelingen op Curaçao beperkt’

  1. Haha Henk, politici op deze rots weten precies hoe ze de calimero kaart moeten spelen om zo hun handje op te houden. Fijn toch dat Knops niet van hen afhankelijk is om de waarheid te achterhalen.

  2. “Toestroom van vluchtelingen is momenteel beperkt”.
    Politici hebben een groot manco, zij kunnen namelijk niet rekenen en derhalve niet tellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *