10 mille per maand voor bekering tot de islam

Werknemers van de Nederlandse kranenbouwer Rusch zijn bekeerd tot de islam om een grote klus in Mekka te kunnen doen. Vergoeding: 10 mille per maand.

Werknemers van de Nederlandse kranenbouwer Rusch zijn bekeerd tot de islam om een grote klus in Mekka te kunnen doen. Vergoeding: 10 mille per maand.

AMSTERDAM – Werknemers van de Nederlandse kranenbouwer Rusch zijn bekeerd tot de islam om een grote klus in Mekka te kunnen doen.

Het grootste bouwbedrijf van Saoedi-Arabië, de Saudi Binladen Group (SBG) kreeg in eerste instantie de opdracht om een galerij rond de Kaäba in Mekka te slopen. De Kaäba trekt jaarlijks miljoenen bedevaartgangers. Het slopen van de SBG met sloopkogels was gevaarlijk omdat de pelgrims op slechts enkele meters afstand liepen. Dat meldt het Financieel Dagblad.
De SBG klopte aan bij het Nederlandse kranenbouwer Rusch, die wereldwijd bekendheid heeft verworven door innovatie sloopoplossingen. De Saoedi’s wilden meteen drie sloopmachines van Rusch aan het werk zetten.

Rusch moest twaalf gekwalificeerde moslims vinden om de machines te kunnen bedienen. Alleen moslims mogen namelijk in de buurt van de Kaäba komen. De SBG stelde voor om niet-islamitische machinisten en monteurs te bekeren.

De eigenaar van Rusch, Ruud Schreijer, vond de mannen voor een vergoeding van ruim 10.000 euro per maand. “Echt Hollandse jongens”, vertelt Schreijer aan het FD. “Eentje is daar zelfs op zijn klompen heen gegaan.” Schreijer zelf wilde geen moslim worden en is dan ook niet bij de werkzaamheden in Mekka geweest.

De werknemers moesten een certificaat halen. “Je prevelt het zinnetje ‘Allah is groot en Mohammed is zijn boodschapper’ en klaar ben je”, aldus een van de monteurs. De SGB heeft vervolgens de visa en werkpassen geregeld. Het was hard doorwerken voor de mannen, “alleen tijdens het gebed konden we het werk neerleggen.” Het team gaat over vier maanden terug om het laatste deel van de galerij te slopen.

Van de dreigende handelsboycot om de stickeractie van Geert Wilders, heeft Rusch nog geen last gehad.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *