12 jaar voor ‘brein’ moord Chinees echtpaar

camera-1WILLEMSTAD — Drie rechters van het hof legden Harley ‘Ali’ Daal gisteren twaalf jaar gevangenisstraf op, voor zijn medeplichtigheid aan de dood van het Chinese echtpaar Feng op 17 september vorig jaar.

Het echtpaar werd voor de ogen van hun minderjarige dochter doodgeschoten.
Daal werd in juni veroordeeld tot negen jaar celstraf voor zijn medeplichtigheid aan de dood van het echtpaar en voor vuurwapenbezit.
Het OM heeft toen achttien jaar celstraf tegen hem geëist voor onder andere gekwalificeerde doodslag.
De verdachte ontkent nog altijd dat hij de minderjarige medeverdachte Gilmer ‘Gilly’ Martis en de andere mannen Melushandro ‘Shandro’ Boeldak en Richelo ‘Beyo’ Basilia had verteld dat de Chinezen veel geld in huis hadden en informatie over de dagindeling van het echtpaar had verschaft.
Daal heeft echter een bijzonder grote rol gespeeld bij de voorbereiding van de overval.
Hij had de verdachten verteld op welke datum en op welk tijdstip de overval zou moeten plaatsvinden.
Hij had ook een vuurwapen aan de minderjarige verdachte verstrekt en hem aanwijzingen gegeven hoe een vuurwapen geladen moet worden en hoe het werkt.
In verband met deze fatale overval werd de minderjarige Martis in de jeugdgevangenis geplaatst, Basilia werd tot achttien jaar celstraf veroordeeld en Boeldak kreeg vijftien jaar celstraf opgelegd. De bestuurder van de vluchtauto Giosendley Ocalia kreeg vijf jaar celstraf.

bron: Amigoe

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *