120.000 dollar voor Santana om bestuur naar huis te sturen

eilandsraadslid overweegt aangifte

Het moment waarop Santana agressief benaderd werd door Willems, die hem en plein public dreigde met een pak slag, omdat Santana zijn telefoontjes niet beantwoordde.

Het moment waarop Santana agressief benaderd werd door
Willems, die hem en plein public dreigde met een pak slag,
omdat Santana zijn telefoontjes niet beantwoordde.

KRALENDIJK — Eilandsraadslid Rafael Santana voelt zich bedreigd en onder druk gezet om het huidige eilandsbestuur naar huis te sturen. Er is hem daarvoor zelfs een bedrag van 120.000 dollar geboden en hij is zelfs met de dood bedreigd. Santana overweegt aangifte te doen van poging tot omkoping en bedreiging.

De druk komt van de zijde van de bekende zakenman Yoyo Willems. Santana heeft hem bij naam en toenaam genoemd.

Willems zou zelfs verschillende keren ‘en plein public’ hebben gezegd dat hij de belangrijkste geldschieter is van Santana. De aannemer, afkomstig uit Curaçao, is geen onbekende in de politiek op het eiland en was eerder goed bevriend met politici van de UPB, tussen wie het niet meer zo goed botert.

Na zijn breuk met die partij heeft Willems een eigen politieke partij opgericht, onder de naam Alerta. Die partij bleek ondanks het geld dat er door de oprichter in gestoken is, geen succes.

Volgens Santana die de Amigoe telefonisch heeft benaderd, is hij zelfs met de dood bedreigd, omdat hij niet naar de pijpen wil dansen van de zakenman.

“Hij wil dat ik het huidige eilandbestuur naar huis stuur. Er is mij daarvoor zelfs 120.000 dollar beloofd”, aldus een verbolgen Santana aan de telefoon. “Ik ben zelfs met de dood bedreigd, als ik dat niet doe”, vervolgt hij.

Voor Santana is een ernstig incident vorige week bij de officiële ingebruikname van het Parke Arthur Domacassé, de druppel die de emmer deed overlopen. Voor het begin van het officiële gedeelte werd hij agressief benaderd door Willems, die hem en plein public heeft gedreigd met een pak slag, omdat Santana zijn telefoontjes niet beantwoordde.

“Ik ben jouw geldschieter en eis dat je doet wat ik van je vraag”,

werd hem toegebeten door zijn belager, die daarbij een dreigende houding aannam. Santana wil dat hier een einde aan komt. Daarom overweegt hij ook om aangifte te doen.

“Ik moet bekennen dat ik de laatste tijd vaak in gezelschap was van deze persoon, omdat ik dacht dat wij een oprechte vriendschapsband hadden. Maar ik kwam er steeds meer achter dat hij een verborgen agenda heeft. Hij is niet oprecht en integer, maar meer een persoon die zijn eigen belang en dat van zijn bedrijven vooropstelt. Hij wil alsmaar meer geld”, aldus Santana.

Santana zegt het te betreuren dat deze persoon zijn goede naam en die van zijn familie door het slijk haalt, door rond te vertellen dat hij geregeld geld geeft aan de familie Santana. Daarom overweegt hij aangifte te doen. Yoyo Willems was nog niet bereikbaar voor een reactie op de beschuldigingen van Santana.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “120.000 dollar voor Santana om bestuur naar huis te sturen

 1. net als lop Curacao….
  Maar bonaire heeft geluk, want ze worden nu grotendeels door NL bestuurd.
  EnNL zal deze zaak heel serieus nemen.
  Dus de Maffia heerst op all eilanden…???!!!
  Triest…, voor het volk, dat dom moet blijven en dan als stemvee kan dienen.
  100 NAF voor je stem, je bent toch arm en hebt niets te verliezen, dus je trapt er in….
  vicieuze cirkel, arm onopgeleid en je mag als stemvee dienen voor de maffiapartijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *