1300 miljoen voor project Pietermaai

31-10-2011 9:57
Bron: Versgeperst
Door: Elisa Koek

versgeperst.com verblijf toerisme regering project pietermaai ocean front islands boulevard kiki beach investering Curaçao  playa kiki" style="float:left;margin right:10pxCURAÇAO – Een boulevard van 4,5 kilometer, luxe hotels en een nieuw centrum moeten van Pietermaai een trendy hotspot gaan maken. Projectontwikkelaar Christiaan van Assendelft van Wijnck staat klaar om het project ‘Ocean Front Islands Boulevard & Kiki Beach’ te ontwikkelen. Het project kost bijna 1300 miljoen gulden.

Tijdens de eerste fase van het project zal een boulevardstrand van 1100 meter met twee eilanden van elk 5000m² worden gerealiseerd. Playa Kiki zal lopen van Marichi tot aan Ocean Beach Club Saint Tropez in Pietermaai. Na de eerste fase zal de boulevard worden uitgebreid tot een lengte van 4,5 meter met tien eilanden voor de kust. Het gaat hier om een investering van bijna 1300 miljoen gulden.

Werkgelegenheid

In totaal komen er 2000 hotelkamers en 600 appartementen op de 4,5 km lange boulevard. Het is de bedoeling dat het project 1500 vaste arbeidsplaatsen creëert. “Dit project zal meer werkgelegenheid creëren”, reageert minister van Economische Ontwikkeling Nasser el Hakim. “Het zal onze inkomsten verhogen en onze stad verheffen.” Tijdens de ontwikkeling van het project worden Curaçaoënaars ingezet voor de bouwwerkzaamheden.

Milieu

Projectontwikkelaar Van Assendelft van Wijnck gaf aan dat het strand van 1100 meter toegankelijk voor de bevolking zal zijn. Dit is een belangrijk punt voor het kabinet Schotte. Ook is er studie gedaan naar de milieu- en natuuraspecten in zee en is rekening gehouden met het zeezicht van de bestaande gebouwen.

Volk en toeristen

Behalve minister Hakim, waren ook premier Gerrit Schotte en minister van Ruimtelijke PlanningCharles Cooper aanwezig bij de vergadering met de projectontwikkelaar. “Het is een project voor het volk en voor toeristen. Onze regering heeft de fundering gelegd voor het realiseren van het project van Playa Kiki”, aldus Hakim.

versgeperst.com verblijf toerisme regering project pietermaai ocean front islands boulevard kiki beach investering Curaçao  playa kiki plattegrond 468x313" style="float:left;margin right:10px

 

versgeperst.com verblijf toerisme regering project pietermaai ocean front islands boulevard kiki beach investering Curaçao  playa kiki 1 468x278" style="float:left;margin right:10px

0 Reacties op “1300 miljoen voor project Pietermaai

  1. M Montreux

    wordt een groot maffiaproject dus: onze regering en die boef

  2. Dat is helemaal correct. 1 en dezelfde.

  3. Marie Montreux

    Is dat diezelfde Van Assendelft als al die reacties bij stagaire overvallen? https://knipselkrant-curacao.com/2012/04/stagiaire-overvallen-door-een-dader/comment-page-1/#comment-84

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *