14 jaar cel voor moord in kapperszaak

Openbaar MinisterieHet Gerecht in eerste aanleg van Curaçao heeft op dinsdag 17 november 2013 de man C.G.A.M. (27) tot veertien (14) jaar gevangenisstraf veraordeeld wegens zijn betrakkenheid bij de moord op Aldryn Kani. In de volle kapperszaak ADO Den Haag Barbershop in Saliña werd het slachtoffer op 15 oktober 2011 door twee mannen doodgeschoten, waarbij ook het zoontje van het slachtoffer gewond raakte.

Advertentie

Het Gerecht is ervan overtuigd dat de man de bestuurder van de auto was waarmee de twee schutters zijn geviucht.
Deze overtuiging is vooral gebaseerd op zijn DNA-materiaal in die  vluchtauto, op schotresten op zijn T-shirt en op het feit dat hij op de vlucht was met twee mannen, die zich tijdens de vlucht van hun kogelvrije vesten hebben ontdaan.

Het Gerecht beoordeelt het doodschieten als de uitvoering van een vooropgezet plan om het slachtoffer te Iiquideren. Bij de uitvoering van de liquidatie heeft de man als chauffeur van de vluchtauto een wezenlijke rol gespeeld, zodat hij als medepleger van de moord veroordeeld wordt.

Met de brute Iiquidatie hebben de man en zijn mededaders de rechtsorde ernstig geschokt en de nabestaanden groot en onherstelbaar leed toegebracht. Extra schokkend is dat de liquidatie  plaatsvond in een kapperszaak waar op dat tijdstip vooral kinderen aanwezig waren. Omdat het Gerecht de man niet beschouwt als schutter maar als chauffeur van de vluchtauto, is de gevangenisstraf lager dan de eis van 22 jaar van de Offlcier van Justitie.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *