14 miljoen gulden voor sport

GeldWILLEMSTAD — De regering heeft op de begroting voor de drie komende jaar een bedrag van 14 miljoen gulden gereserveerd voor extra investeringen in sport. Dit heeft premier Ivar Asjes (PS) afgelopen zaterdag bekendgemaakt tijdens de wekelijkse bijeenkomst van Pueblo Soberano in Palu Blanku.

Advertentie

Volgens Asjes komt de in- vestering van 14 miljoen bovenop wat normaal gesproken voor sportstichting Sedreko staat begroot.
Voor het jaar 2014 is er al een bedrag van 5 miljoen op de conceptbegroting van het land Curaçao gereserveerd.
Voor 2015 komt er nog een extra bedrag van 5 miljoen, waarna in 2016 nogmaals 4 miljoen in sport zal worden geïnvesteerd.

Het bedrag van 14 miljoen moet voornamelijk sportfaciliteiten en sporters ten goede komen.
Asjes benadrukte dat deze investering in het licht moet worden gezien van de pogingen van zijn kabinet om jongeren op het eiland verder te helpen in hun ontwikkeling.

“Wij voeren uit. Wij doen niet aan beloftes en alleen maar praten. We maken ruimte op de begroting en zodra het parlement dit heeft goedgekeurd, voeren wij het ook uit.”

Asjes benadrukte dat hij ‘in stilte’ voor Curaçao werkt.

“Wij kiezen niet voor de publiciteit”, aldus de premier.

In dit verband verwees hij naar een recent gesprek met Sepp Blater, de voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA tijdens een recent bezoek.

“Dat gesprek is zeer vruchtbaar gebleken. Maar ik daar nog niet op in ga.
Want op Curaçao word je dan al gauw geconfronteerd met negativiteit en aanvallen. Pas als er sprake is van tastbare resultaten zal ik meer bekendmaken”

, verklaarde Asjes, die op dit moment op interim-basis ook is belast met de portefeuille van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *