16-jarige veroordeeld tot geldboete 1.150 gulden

Rijbewijs van de voormalige Antillen

Rijbewijs van de voormalige Antillen

Het Gerecht heeft woensdagmorgen de minderjarige jongen, de 16-jarige H.G.C., veroordeeld tot een geldboete van 1.150 gulden voor het tweemaal rijden van een gehuurde auto zonder een rijbewijs, voor het eenmaal rijden in een gehuurde auto zonder verzekeringsbewijs en het rijden op een scooter zonder een helm.

De rechter was bijzonder verbolgen over de houding van de tiener. Tijdens de rechtszitting stond hij voor de rechter met Bij het uitspreken van de eis viel het de OvJ ook op dat de tiener een zeer onverschillig gedrag toonde.

“Je bent heel onverantwoordelijk bezig. Ik doe een beroep op je moeder dat je zelf de boete moet betalen. Je moet er maar zelf voor werken en de boete terug betalen.”

De moeder van de tiener was overigens ook in de zaal. Een verplichting die de wet stelt indien een minderjarige voor het Gerecht moet verschijnen. Tot de Rechter verklaarde zij dat zij het er absoluut niet mee eens is dat de jongen auto’s huurt en erin rijd.

“Dat mag helemaal niet van mij. Hij mag ook absoluut niet in mijn auto rijden. Ik heb zelfs een keer aangifte bij de politie gedaan dat mijn zoon zonder rijbewijs in de auto rijd. Ik heb vaker met hem gesproken maar hij luistert niet.”

 

Bron: Openbaar Ministerie

Een Reactie op “16-jarige veroordeeld tot geldboete 1.150 gulden

  1. Een ander soort leerstraf was beter op zn plaats geweest , nu gaat hij het geld gewoon stelen. Dank u wel rechter helaas weer een beginnende crimineel gekweekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *