170.00 gulden ingezameld voor nieuw Mgr. Verriet gebouw

Vrienden van Verriet's Around the World Charity Event & Auction

Vrienden van Verriet’s Around the World Charity Event & Auction

Stichting voor Gehandicapten- en Revalidatiezorg (De SGR-groep) heeft op zaterdag 27 september 170.000 gulden ingezameld tijdens het evenement getiteld: “Vrienden van Verriet’s Around the World Charity Event & Auction”.

Het belangrijkste doel van dit evenement was om fondsen te werven om het originele Mgr. Verriet gebouw te renoveren om zo een gespecialiseerd centrum te creëren voor kleine kinderen met een fysieke en/of intellectuele handicap.

Vrienden van Verriet’s Around the World Charity Event & Auction
Afgelopen zaterdag zijn ruim 200 genodigden gastvrij ontvangen in een toeristische internationale sfeer, gecreëerd bij het Santa Barbara Beach & Golf Resort (Curaçao), alwaar zij naar de verschillende delen van de wereld uit de bekende “around the world in eighty days” reis werden meegenomen. Niet alleen konden de invloeden gezien en gevoeld worden, men kon tevens de lekkernijen ruiken en proeven van onder andere Bombay en Calcutta (India), San Francisco en New York (Verenigde Staten), London (Verenigd Koninkrijk) en Yokohama (Japan).

Bij hun aankomst konden genodigden genieten van de muzikale entertainment van Hershell & Friends. Later op de avond hebben ook verschillende andere lokale groepen en artiesten de genodigden vermaakt met muzikaal entertainment: Junior Tecla, Perfect Fourth, Charming Bastards en Johnny Kleinmoedig & zijn combo.

Vrienden van Verriet's Around the World Charity Event & Auction

Vrienden van Verriet’s Around the World Charity Event & Auction

Bruno Mars
Tussen 7 en 12 uur ’s avonds zijn 51 interessante artikelen geveild. Eén van deze artikelen, en tevens het artikel dat het meeste heeft opgeleverd, was een gouden plaat en een hoed, beide  gesigneerd door de wereldberoemde pop artiest Bruno Mars die laatst een daverend optreden gaf tijdens de Curaçao North Sea Jazz Festival 2014.

Het is gelukt om een totaal van 170.000 gulden in te zamelen, welk bestemd is voor het creëren van een gespecialiseerd centrum voor kinderen met een fysieke of intellectuele handicap in het originele Mgr. Verriet gebouw, gelegen te Santa Maria. In de tussentijd is dit gebouw ook als monument erkend. Dit centrum zal een totale capaciteit voor 70 kinderen hebben. Hier kunnen zij de dag doorbrengen terwijl zij extra ondersteuning van experts op het gebied van zorg ontvangen.

SGR en de zorg voor personen met een handicap
Nadat Verriet in 2004 de krachten bundelde met de Stichting Zorg voor Geestelijk gehandicapten, is de grootste stichting voor zorg van personen met een handicap opgericht op Curaçao: De SGR-Groep. De SGR-Groep bestaat uit 3 stichtingen, waarvan Stichting Verriet de grootste is.

In de afgelopen jaren heeft de SGR-Groep haar uiterste best gedaan om de kwaliteit van leven van personen met een handicap naar een hoger niveau te tillen. Dit is gedaan door het bieden van betere zorg, het introduceren van beleid op het gebied van welzijn van personen met een handicap en het ontwikkelen van woningen en centra die aan internationale normen voldoen en aangenaam zijn voor deze personen.

Vrienden van Verriet's Around the World Charity Event & Auction

Vrienden van Verriet’s Around the World Charity Event & Auction

Bovendien hebben er verschillende bouw- en renovatiewerkzaamheden plaatsgevonden bij gebouwen voor de verschillende groepen met een handicap. Dit is allemaal tot stand gekomen na veel overleg met en financiering van BZV/SVB. Desalniettemin is deze financiering niet genoeg om alle door de SGR-Groep gestelde doelen te bereiken. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom de SGR-Groep evenementen organiseert om fondsen te werven.
Hartelijk dank
De SGR-Groep is eenieder die een bijdrage heeft geleverd om dit evenement tot een compleet succes te maken heel dankbaar. Maar in het bijzonder bedankt zij, van harte, de veilingmeesters Jefka Martha-Alberto en Stanley Betrian, alle personen en organisaties die een veilingartikel hebben gedoneerd, alle gasten, leveranciers en Santa Barbara Beach & Golf Resort (Curaçao) waar het evenement werd gehouden, alle 25 vrijwilligers die op die avond werkzaam waren en alle andere medewerkers van de SGR-Groep, die dit evenement mogelijk en tot een onvergetelijke avond hebben gemaakt.

De SGR-Groep benadrukt:

“Hartelijk dank, om ons te ondersteunen zodat wij onze kinderen hoge kwaliteitszorg kunnen bieden, de gelegenheid om hun maximale potentieel te bereiken ondanks hun fysieke of intellectuele beperkingen, en de mogelijkheid op een compleet en heerlijk leven kunnen bieden! Zij verdienen het, wij doen het voor hen, omdat zij ‘mensen zoals wij zijn’!”

Bron: PERSBERICHT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *