18 December eerste zitting zaak Wiels

Openbaar MinisterieWillemstad – Op 18 december zal de eerste zitting plaatsvinden rond de moord op politicus Helmin Wiels. Dit betreft een pro formazitting waarbij in elk geval de drie verdachten die nog vastzitten zullen voorkomen. Dat heeft woordvoerder in de zaak Guillano Schoop gistermiddag laten weten tegenover deze krant.

Advertentie

Het is niet duidelijk of ook de twee andere verdachten, die inmiddels zijn vrijgelaten, dan ook voor zullen komen.
In een pro formazitting wordt normaal gesproken aangegeven wat er nog moet gebeuren in het onderzoek voor de zaak zal dienen.
Het kan zijn dat de rechter of een advocaat van een van de verdachten eerst nog getuigen wil horen. De rechter zal aan het einde van de pro formazitting aangeven wanneer de zaak zal beginnen. Gebruikelijk is dat dit binnen twee maanden gebeurt.
De rechter kan beslissen dat de verdachten in die periode vrijkomen of toch vast blijven zitten. Gisterochtend oordeelde de rechter-commissaris dat de gevangenhouding van de 42-jarige verdachte B.C.A.F. en de 24-jarige verdachte D.F.J.D. met zestig dagen is verlengd.
Vorige week werd de detentie van de 36-jarige E.R.K., bekend als ‘Monster’, met zestig dagen werd verlengd.
De advocaat van B.C.A.F. verzocht gisteren om schorsing van de detentie van haar cliënt, maar de rechter-commissaris wees dit verzoek af. De vierde verdachte, de 28-jarige J.C.B., werd eerder vrijgelaten maar blijft verdachte in de zaak Wiels, evenals Monica B., die van betrokkenheid bij de moord op Wiels wordt verdacht.
De verdachten die nog vastzitten worden – naast verdenking van betrokkenheid bij de moord op Wiels – ook verdacht van betrokkenheid bij de moord op Raul Martinez, alias Bolle.
Hij werd half mei dood aangetroffen bij de vlakte van San Pedro.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *