29 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Mishandeling dieren niet onze cultuur

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Mishandeling dieren niet onze cultuur
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Siegmond van Lamoen aan het woord.

2018, het jaar van de hond en juist in dit jaar 2018 hebben anti-socialen heel veel vergif gezet om honden te doden op een plek waar veel mensen met hun honden lopen. Asociaal, omdat naast deze honden er ook veel andere dieren zijn, zoals katten, leguanen, warawara’s en andere soorten vogels die het slachtoffer zullen worden van deze laffe daad.

Het vergiftigen van dieren is niet onze cultuur, het is mishandeling en daarom betreurt stichting I-animal deze misdaad ten zeerste. De stichting zal dit jaar hard werken om onze bevolking ervan bewust te maken dat onze dieren veel beter behandeld moeten worden.

Aan het begin van de carnavalsoptocht reed er een voertuig met diverse borden die deze boodschap overbrachten en ook waren er vrijwilligers van de stichting aanwezig die duizenden flyers hebben uitgedeeld. Ook heeft I-Animal T-shirts en stickers laten maken met de boodschap ‘Het is niet ons cultuur, het is mishandeling’.

Geïnteresseerden kunnen een of beide kopen om zo de stichting te steunen en tevens de boodschap over te brengen aan de gehele bevolking, de regering, het parlement, het Openbaar Ministerie en de politie om duidelijk te maken dat het zo niet verder kan en mag.

Laten we de wijze ‘aktua robes i sintié un-bes’ (handel verkeerd en voel het gelijk) ook toepassen wanneer het om mishandeling van dieren gaat. Dieren kunnen niet praten en wij zijn degenen die voor hun moeten praten en voor hun moeten opkomen. Voor meer informatie kan men kijken op de Facebookpagina van I-Animal.

Siegmond van Lamoen,
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. ik wil graag Uw advies
    dagelijks vinden wij 2 tot 3 hopen (stront = ecuseer le mot) in onze tuin
    stinken van hier tot gunter
    het huis is omringd met muren
    voorzijde echter echter lage muurtjes met planken ertussen
    of eea van een hond of kat is (dit laatste beest verjagen wij al dagelijks…buren houden hun kat(ten) niet binnen
    graag uw advise aan: mailadres; zie onder

    KKC commentpolis
    Mailadres bekend bij redactie/security.

  2. De schrijver hanteert een nauwe definitie van dierenmishandeling.De stelling dat dierenmishandeling niet onze cultuur is, klopt voor geen meter.

    Er zijn zat voorbeelden van hondenmishandeling, honden niet steriliseren en de jonkies in het bos voor dood achterlaten, honden eten resten voeren, honden niet inenten en ontwormen, ga zo maar door.

    De enige oplossing voor dit probleem is om alle honden te registreren en bijhouden of deze honden wel of niet ingeënt zijn, enz. enz. Het kost geld en het levert geen stemmen op dus over 30 jaar bestaat het probleem nog steeds.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties