Ingezonden | Kadebouw bij Lions Dive hotel

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Adriaan ‘Dutch’ Schrier aan het woord.

Sea Aquarium en Substation willen hierbij reageren op recente berichtgeving in de media over de procedure tussen hen en Lions Dive.

SQ en  Substation zijn verheugd dat geen van de vorderingen van Lions Dive, te weten:

• Een volledig verbod op de aanleg van een kade bij het schiereiland;
• Een volledig verbod op het aanmeren van de Chapman;
• Een gebod tot het verwijderen van een kraan waarmee de onderzeeër van Substation wordt verplaatst;
• Een verbod op baggerwerkzaamheden;
• Een verbod op onderhoudswerkzaamheden aan de zeeweringen;
• Een volledig verbod op het aanmeren van alle schepen langer dan 15 meter;
• Een verbod om buiten bepaalde tijden werkzaamheden te verrichten;
• Een gebod om bepaalde kettingbedingen op te nemen in toekomstige leveringsakten;
• Een gebod tot het verwijderen van een object op het parkeerterrein van Sea Aquarium;
• Een gebod tot het verwijderen van bepaalde materialen op het terrein;
door de rechter zijn toegewezen en hopen nu met het Lions Dive samen te kunnen werken aan een voor de bewoners van Curaçao en toeristen aantrekkelijk Bapor Kibrá.

In het vonnis is uiteindelijk een compromis vastgelegd dat Sea Aquarium en Substation zelf hadden voorgesteld, maar dat Lions Dive niet wilde accepteren.
Dit compromis houdt in dat de geplande kade ongeveer 10 meter verder naar het oosten wordt aangelegd en dat de Chapman maximaal 8 keer per jaar aanmeert. Na vele jaren procederen tegen enorme juridische kosten heeft Lions Dive dus niet meer bereikt dan wat Sea Aquarium en Substation ook zonder die procedure wel hadden willen doen. Al het overige is afgewezen. Wel heeft het Hof nog geoordeeld dat het schiereiland onrechtmatig zou zijn vergroot, overigens zonder te bepalen hoeveel het dan te groot zou zijn geworden en wat voor schade dat dan zou kunnen hebben veroorzaakt.

Overigens is de procedure waarin nu een vonnis is gewezen, niet de enige procedure geweest tussen Sea Aquarium en Lions Dive in de afgelopen jaren. Zo heeft Lions Dive herhaaldelijk bezwaar en beroep aangetekend tegen vergunningen van Sea Aquarium.

In die procedures is Lions Dive nimmer in het gelijk gesteld door het betreffende bestuursorgaan of door de rechter. Verder is geprocedeerd over onrechtmatig gebruik door Lions Dive van eigendom van Sea Aquarium. Ook in die procedure is Sea Aquarium in 2016 in het gelijk gesteld en werd Lions Dive veroordeeld, op straffe van dwangsommen. Lions Dive had nog enkele tegenvorderingen ingesteld, maar die werden allen afgewezen.

Sea Aquarium en Substation vonden het gepast om deze aspecten naar buiten te brengen om onvolledige en onjuiste beeldvorming te vermijden.

Sea Aquarium en Substation,
Curaçao

4 Reacties op “Ingezonden | Kadebouw bij Lions Dive hotel

 1. @eric, noem eens wat namen van de grond stelende NLers en Haitianen?
  ik denk dat alleen de YdK zichzelf grond toe eigenen en door gaan met bouwen ook als er een bouwstop is afgegeven.
  kijk naar Boca Sami, de koningin (ene Jacintha) daar geeft gewoon overheids terreinen af en loopt zelf binnen..

 2. @Eric, Nee hoor. Genoeg YDK die ook gewoon illegaal bouwen en niemand die er wat tegen doet.

 3. ericlapas

  Ik lees nergens dat van te voren een vergunning voor bouw werkzaamheden is gevraagd. Wat is er met dit land dat iedereen denkt maar te kunnen doen wat ze zin in hebben? Haitianen stelen grond, Nederlanders stelen grond en als wij een stukje brood stelen zijn wij de criminelen.

 4. Joep Meloen

  Het blijft heel apart
  Het Lions Dive dankt het hele bestaan aan de ontwikkeling van SeaQuarium en Mambo Beach. Ik kan me de tijd nog herinneren dat er helemaal niets was.

  En nu wil het Lions Dive verdere ontwikkeling tegenhouden omdat het hen niet goed uitkomt ?
  Misschien moet het Lions Dive eens bij zichzelf te rade gaan en accepteren dat zij niet het middelpunt van Curacao zijn. Zonder de overige activiteiten rondom Seaquarium zouden de toeristen niet graag in Lions Dive verblijven, maar dat schijnt men te willen vergeten.

  Wanneer het Lions Dive zo staat op correct gedrag, misschien kunnen ze de uitbater van hun horeca gelegenheden eens vragen of hij zijn leveranciers nu eindelijk eens gaat betalen Dit figuur trekt een spoor van onbetaalde rekeningen achter zich aan. Wel goederen afnemen, vervolgens lachend weigeren te betalen, maar ondertussen wel de grote jongen uithangen. Er komt een dag dat hij het bij de verkeerde doet en dat er bij hem een wat minder vriendelijk incasso bureau langskomt. En dan ben ik toch benieuwd hoe het Lions Dive dat aan de gasten gaat uitleggen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *