Medisch resort bij Cas Abou

13-03-2012 15:17
Bron: Versgeperst
Door: Leoni Leidel-Schenk

Versgeperst reuma NIEUWS nasser el hakim medisch resort Curaçao cas abou  Cas Abou Resort 127x85" style="float:left;margin right:10pxCURAÇAO – Minister Nasser El Hakim heeft onlangs vergaderd over een medisch resort bij Cas Abou, gericht op lokale en buitenlandse patiënten die aan reuma leiden. “Het project zal arbeidsplaatsen creëren, onder meer voor lokale mensen met ervaring in de medische zorgsector”, zegt de minister.

Hakim heeft vergaderd met een team van ontwikkelaars voor het project Cas Abou Resort namelijk Robbin Martina, Bert Meijer en Gerrit Jan Guis. De minister ziet het resort als een ‘boost’ voor het medische toerisme op Curaçao.

Klimaat

Ook het bedrijf MEG Concept is bij het project betrokken. MEG Concept heeft gewerkt aan vier zorginstellingen in Nederland. “De ontwikkelaars hebben gekozen om een medisch resort in Curaçao te bouwen omdat het eiland verschillende voordelen heeft”, zegt Hakim. Onder andere het klimaat in combinatie met therapie in zout water zou gunstig zijn voor patiënten die onder behandeling zijn.

Educatie

Het project brengt een investering van 26 miljoen euro met zich mee. Er zullen 50 tot 100 eenheden worden gebouwd, die maximaal 800 patiënten per jaar kunnen opvangen, ondersteund met één medewerker op elke drie patiënten. “Behalve het feit dat dit project arbeidsplaatsen zal creëren voor lokale mensen, zal er ook gelegenheid zijn voor educatie en training”, aldus de minister van Economische Ontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *