2,5 miljoen extra voor bijstandsverlening

geldbuidelWILLEMSTAD — De regering trekt een bedrag van 2,5 miljoen gulden extra uit om de gevolgen van de heffing van de inkomensafhankelijke premie in het kader van de basisverzekering ziektekosten (bvz) voor minima te verzachten. Dit staat vermeld in de nota van wijziging bij de conceptbegroting 2014.

Advertentie

Het extra bedrag van 2,5 miljoen gulden maakt deel uit van het besluit van de regering om de tussengrenzen bij inkomens, de zogenoemde gliding scale, te introduceren voor minima die een inkomensafhankelijke premie moeten betalen.
De gliding scale heeft betrekking op personen met een jaarinkomen tussen de 12.000 en 18.000 gulden.
Deze premie-inkomstenderving bedraagt in totaal circa 2,5 miljoen gulden.
De aanzuivering wordt specifiek binnen het budget van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) gevonden voor een bedrag van ongeveer 1,5 miljoen, en algemeen vanuit de post onvoorziene uitgaven voor een bedrag van 1 miljoen.
Deze wijziging vindt plaats op budgetneutrale wijze binnen het ministerie van Soaw.
Over de begroting van het ministerie van Soaw is de afgelopen tijd veel te doen geweest.
In het eerste concept van de begroting dat naar de Staten was gestuurd, was er sprake van een korting van 27,1 miljoen gulden vergeleken met de begroting van het jaar 2013.
Vooral de PS-fractie heeft aangegeven hier grote moeite mee te hebben.
Uit de nota van wijziging valt op te maken dat het ministerie van Soaw voor 2014 één miljoen extra erbij heeft gekregen.

To Top

0 Reacties op “2,5 miljoen extra voor bijstandsverlening

  1. Het komt er kortgezegd op neer dat een groot deel van de inwoners moet betalen voor de minderdraagkrachtigen.
    Nu ben ik geen tegenstander van eerlijke lastenverdeling hoor, maar om te betalen voor velen die zwart werken in de huishouding en anderszins is te veel van het goede. Geen belasting betalen en handje kontantje in de broekzak laten rollen. We hebben dan ook besloten te vertrekken uit Curacao kortom we gooien het bijltje er bij neer. Na 15 jr aanmodderen hier is het wel genoeg geweest vinden wij.
    Ben ik even blij 7 jr geleden ons huis te hebben verkocht en verder te gaan huren. Ik voorzie dat meer mij zullen volgen. En gezien het feit dat er zo enorm veel te koop staat is het niet ondenkbaar dat de exodus al op gang is gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *