293 handtekeningen tegen overlast afval

Daniel HodgeWILLEMSTAD — 293 omwonenden van Koraal Tabak zijn de overlast door stank en rook van afvalverbranding op dat terrein zat. Ze hebben kort geleden een petitie ingediend bij premier Daniel Hodge om voor dit groeiende probleem aandacht te vragen en om de Landsverordening Grondslagen Milieubeheer aan te nemen.

Afval wordt verbrand en dat zorgt voor rookoverlast

Afval wordt verbrand en dat zorgt voor rookoverlast

Een kopie van het dossier met foto’s ging ook naar de Staten.
Er wordt veel afval gestort bij Koraal Tabak en als gevolg van de warmte ontstaat er broei en vaak ook brand. Deze brandhaarden zijn volgens de brandweer moeilijk te blussen. Maar ze zorgen wel voor
ontzettend veel rookoverlast.Koraal Tabak-4Omdat tot op heden de Landsverordening Grondslagen Milieubeheer niet is geïmplementeerd door de Staten, is er geen Milieubeleidsplan op grond waarvan illegale storting van afval op voldoende wijze bestraft kan worden door de Milieudienst. Zij kunnen nu alleen maar waarschuwen.

De familie Bakhuis zegt destijds een vergunning te hebben gekregen voor de stort van puin op haar privéterrein Koraal Tabak. Dat wordt weer gemengd met de aarde en verkocht.
Maar naast dit puin zien omwonenden vrachtwagens vol hout, papier, kunststoffen, koelkasten en ander huishoudelijk afval, dode dieren, en onderdelen van auto’s het terrein oprijden, die weer leeg terugkomen.

Deze ongecontroleerde puinstort is schadelijk voor zowel het milieu als de volksgezondheid. Rond Koraal Tabak zijn ook toeristische attracties en hotels gevestigd en deze overlast zorgt ervoor dat toeristen wegblijven. De bewoners hopen dat de Landsverordening daarom gauw aangenomen wordt en dat de landfill op Koraal Tabak binnenkort gesloten kan worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *