30 dagen cel voor drugsbezit bij kinderopvang

Inwonende zoon van eigenaresse opvang

WILLEMSTAD — De 25-jarige Luwenjelo V. moet conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM) dertig dagen zitten voor drugsbezit. Dat heeft het gerecht gistermiddag na de behandeling van zijn zaak besloten. V. gaf zichzelf aan bij de politie nadat zijn moeder op 21 mei jl. werd aangehouden voor een partij drugs die de politie in haar huis aan de Zaantjesteeg – dat als kinderopvang wordt gebruikt – had aangetroffen.

De zaak kwam aan het rollen nadat de politie diverse anonieme tips had gekregen over een zekere ‘Weng’ die bij zijn ouderlijk huis drugs verkoopt.
Ploeg 5 van Wijkteam Otrobanda is toen verschillende huizen binnengevallen en bij het huis van V. werden veertien drugspakketjes aangetroffen.
Zijn moeder, de eigenaresse van het huis, werd aangehouden. V. gaf zich later aan bij Wijkteam Otrobanda. Een onderzoek wees later uit dat het om 140 gram marihuana ging, dat volgens V. voor eigen gebruik bestemd was.
V. was gistermiddag zelf niet aanwezig voor de behandeling van zijn zaak, maar hij ontkent stellig een drugshandelaar te zijn.
Zijn advocaat Maribel Gomes vroeg rekening te houden met het feit dat V. zelf naar de politie is gestapt en dat hij volledige samenwerking had verleend.
Verder heeft hij een uitgebreid uitleg gegeven over het feit en de reden van zijn drugsbezit. V. gaf toe een verslaafde te zijn maar bleef erop staan dat hij geen drugs verkoopt.
Verder wees de advocaat er op dat niet bewezen kan worden dat V. drugs verhandelt.
Het OM baseert zich slechts op anonieme tips.
Volgens de rechter is er inderdaad geen bewijs dat V. drugshandelaar is.
Hij werd enkel veroordeeld voor drugsbezit, conform de eis, tot een gevangenisstraf van negentig dagen, waarvan zestig dagen voorwaardelijk en twee jaar proeftijd.
V. studeerde tot voor kort in Nederland en is van plan om na zijn straf weer naar Nederland terug te keren om zijn opleiding tot elektricien af te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *