Leeflang vraagt naar vakantiegeld Feffik

leeflangWILLEMSTAD — Het personeel van vormingsinstituut Feffik heeft zijn vakantiegeld nog steeds niet uitbetaald gekregen. Dit was voor onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang aanleiding om een brief naar Onderwijs-minister Rubina ‘Rubia’ Bitorina (PS) te sturen.

In haar brief verwijst Leeflang naar een motie, die op 15 maart van dit jaar unaniem door de Staten werd aangenomen.
In deze motie werd de Onderwijs-minister opgedragen om bij Feffik orde op zaken te stellen.
Leeflang constateert dat er niet alleen niets gebeurd is, maar dat nu duidelijk is geworden dat het Feffik-personeel het slachtoffer is geworden van de nalatigheid van de minister.

“De vakantie is bijna afgelopen en het Feffik-personeel heeft zijn vakantiegeld nog niet ontvangen.
Dit druist in tegen het arbeidsrecht van de Feffik-werknemers.”

Leeflang haalt in de brief uitlatingen van Bitorina aan, waarin zij melding maakt van het reactiveren van Feffik als een vormingsschool voor 200 studenten.

“Maar tegelijkertijd zien wij dat de toezichthouder corporate governance SBTNO een negatief advies heeft uitgebracht over de kandidaten die de minister heeft voorgedragen als kandidaat-bestuursleden van de stichting, omdat zij niet over de vereiste vorming beschikken.
Dus de traditie om politieke vriendjes voor bestuursfuncties voor te dragen, zodat zij de maandelijkse vergoeding kunnen innen, blijft nog steeds van kracht”

, aldus het onafhankelijk Statenlid, dat constateert dat de belofte om Feffik te reactiveren een loze belofte is.
Leeflang vreest zelfs dat het salaris van de Feffik-werknemers gevaar loopt en wil van de minister weten wanneer het vakantiegeld zal worden uitbetaald.

Een Reactie op “

  1. Is er van deze minister een CV bekend??????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *