Wiels brainstormt over problematiek freemovers

Bron: Versgeperst

301013CURAÇAO – Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao (KGMC) gaat praten over de freemoversproblematiek. Freemovers zijn jongeren afkomstig uit onder andere Curaçao die op zelfstandige basis een opleiding in Nederland komen volgen. Met alle gevolgen vandien. Het KGMC gaat hier over brainstormen.

Advertentie

Freemovers komen uit Curaçao en de overige eilanden in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Gebrek aan sociaal-emotionele voorbereiding en een slechte beheersing van de Nederlandse taal, leiden er vaak toe dat deze jongeren genoodzaakt zijn hun opleiding te staken. Dit heeft tot gevolg dat zij op dat moment hun Nederlandse studiefinanciering kwijtraken en daardoor op straat komen te staan.

KMar-BRON-KABINET-VAN-CURAÇAOBrainstormen
De Gevolmachtige Minister van Curaçao, Marvelyne Wiels, praat met verschillende sociale partners over deze kwestie. Zij focussen zich hierbij op de freemovers uit Curaçao. De brainstormsessie is onder andere met met mederwerkers van de Koninklijke Marechaussee die binnen het operationele taakveld zijn geplaatst op diverse brigades in Nederland.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *