Geen doorstart voor Lodge Kurá Hulanda

kura hulandaWILLEMSTAD — Ondanks de intensieve inspanningen om een doorstart van Lodge Kurá Hulanda op de valreep veilig te stellen, heeft de accommodatie gistermiddag toch de deuren moeten sluiten. Dit laat mede- eigenaar van het vastgoed en directeur van Kurá Hulanda, Peter Heinen, met teleurstelling in zijn stem weten: “It’s a crying shame.”

Advertentie

Heinen licht toe dat met hulp van de Curaçao Tourist Board (CTB), de ongeveer veertig gasten die op Westpunt verbleven, over zijn geplaatst naar andere accommodaties waarbij het toeristenbureau ook voor gratis vervoer heeft gezorgd.

“De CTB heeft de kwestie professioneel afgehandeld. Ondanks het feit dat de Lodge is gesloten, worden er nog wel gesprekken gevoerd met verschillende geïnteresseerde partijen voor mogelijk een nieuw operationeel management en of verkoop van het vastgoed van zowel de Lodge als het hotel in Otrobanda”

, aldus Heinen. Zoals de Amigoe reeds heeft bericht heeft Heinen gisteren vanaf de ochtenduren tot in de middag druk onderhandelingen gevoerd om een financiële injectie voor een doorstart veilig te stellen.

“In de ochtenduren was de hoop nog groot dat een doorstart mogelijk was.
De opzet was dat de faillissementszaak van het managementbedrijf om 10.00 uur zou dienen en het bedrijf failliet zou worden verklaard.
De curator (Remco van Arkel, red.) was op de hoogte van een mogelijke doorstart en wilde meewerken door tot een bepaalde tijd – 14.00 uur – te wachten met zijn mededeling aan de werknemers, dat ze hun baan kwijt zijn.
De hoop was natuurlijk dat wij voor die tijd de benodigde financiële injectie van 1 miljoen gulden met hulp van de Stichting Economische Ontwikkeling (SEO) zouden regelen”

, aldus Heinen.
Hij licht toe dat er geruime tijd gesprekken gaande waren met SEO ‘waarbij de vooruitzichten tot op de valreep positief waren maar dat de administratieve afwikkeling te traag was’.

“Aangezien het oude managementbedrijf nooit een financiering zou krijgen, wilde men met een nieuw bedrijf de doorstart mogelijk maken. Eric Garcia van de Girobank – die al geld in het vastgoed op Westpunt had gestoken – had zich bereid verklaard om bij een doorstart een lening te verschaffen waarop wij de werknemers (55 in vast dienstverband, red.) tenminste 500 gulden per persoon uit konden keren, aangezien zij geen loon voor deze maand hebben ontvangen. We zijn de heer Garcia in ieder geval zeer dankbaar voor al zijn inspanningen. Maar helaas, toen het duidelijk werd dat door tijdgebrek de deal met SEO toch niet rond was, was ook deze optie niet meer beschikbaar”

, aldus Heinen.
Hij meent dat aangezien ‘SEO een aan de overheid gelieerde stichting is, de politiek meer had kunnen doen’.

“Ondanks de vele inspanningen en medewerking van anderen heeft de politiek niets gedaan. Dit had voorkomen kunnen worden en dat is dus een ‘crying shame’”

, aldus Heinen. Jeanette Bonet die onlangs de functie van interim manager op zich nam en bij een eventuele doorstart de functie van general manager zou vervullen, liet eerder al weten dat de bereidwilligheid om te helpen groot was onder andere bij de vele leveranciers, Aqualectra, UTS, Wasserij Korsow, de Girobank en het beveiligingsbedrijf.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *