42 keer: “ja, ik wil”

kranshiWillemstad – Lopendebandwerk, zo omschrijft Kranshi de situatie van gisteren. Maar liefst 21 stellen gaven elkaar gisteren op 11-12-’13 het jawoord. Topdrukte was het tussen 14.00 uur en 16.00 uur gistermiddag. Of er een stel exact om 14.15 uur en zestien seconden, en daarmee op de magische datum 11-12-’13, en tijdstip 14:15:16 is getrouwd valt, zo laat een ambtenaar van de burgerlijke stand weten, niet met zekerheid te zeggen.

Alhoewel dit aantal getrouwden volgens de burgerlijke stand ‘hartstikke veel’ is, is het record uit 2007 hiermee niet gebroken.

Op 07-07-’07 stapten maar liefst 34 stellen in het huwelijksbootje. Ook vorig jaar trouwden op de speciale datum 12-12-’12 meer stellen dan gisteren, namelijk 26 paren. Normaal gesproken trouwen er minder dan twintig mensen per dag, zowel op locatie als bij Kranshi. Per jaar worden er door de bijzondere ambtenaren van de burgerlijke stand zo’n duizend huwelijken gesloten.

Sinds 2003 is het mogelijk om vrijwel overal te trouwen op Curaçao. Zo’n twintig tot vijfentwintig procent van de huwelijken die worden gesloten betreft door zogenoemde huwelijkstoeristen. Eerder liet ambtenaar De Mei van de burgerlijke stand tegenover deze krant weten dat december een heel drukke maand is wat betreft bruiloften. Daarna komt de periode van mei tot en met juni.

bron: Antiliaans Dagblad

0 Reacties op “42 keer: “ja, ik wil”

 1. Stephenie Rehorst

  Goedemiddag,

  Wij zijn op 11.12.13 getrouwd door Ambtenaar Demei.
  Ik zou graag onze foto’s aan hem willen sturen.
  Kan iemand mij misschien een mail sturen als die in het bezit is van een mailadres van Ambtenaar Demei.

  [email protected]

  Heel erg bedankt,

  Stephenie Rehorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *