USFOL herdenkt oorlogslachtoffers

De Amerikaanse consul-generaal James Moore en de Britse consul Anthony Owers leggen een krans bij het monument. FOTO SMEC

De Amerikaanse consul-generaal James Moore en de Britse consul Anthony Owers leggen een krans bij het monument. FOTO SMEC

Willemstad – De US Forward Operating Location (USFOL) en de Stichting Militair Erfgoed (Smec) hebben zondag de oorlogslachtoffers herdacht op de Militaire Begraafplaats.
Elk jaar rond 11 november tijdens ‘Remembrance Day’ worden de Amerikaanse en Britse militairen geëerd en herdacht die tijdens wereldwijde missies om het leven zijn gekomen.
In de aanloop naar de ceremonie van Remembrance Day hebben vrijwilligers van USFOL vorige week donderdag geholpen met het schoonmaken van de Militaire Begraafplaats aan de Roodeweg. Deze begraafplaats valt sinds 2006 onder beheer van de Stichting Militair Erfgoed.
Smec houdt maandelijks een schoonmaak met vrijwilligers. Door de regenval van de afgelopen dagen en de vele gevallen bladeren was een extra schoonmaak volgens de stichting hard nodig.
Hierbij werden ze geholpen door de Amerikaanse militairen.
Remembrance Day wordt georganiseerd op initiatief van de Amerikaanse en Britse consulaten op Curaçao.
Op 11 november 1918 eindigde de Eerste Wereldoorlog en sindsdien wordt deze dag ieder jaar herdacht. De ceremonie vindt altijd plaats op de zondag die het dichtst bij deze datum valt.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *