KH weer open

Opluchting Kurá Hulanda over contract met GHL Hoteles

Lodge Kurá HulandaWillemstad – Beide hotels van Kurá Hulanda openen spoedig na de overname per 1 december weer de deuren. Nu onder management van GHL Hoteles uit Colombia.


Ik ben zeer verheugd”

, zegt directeur Peter Heinen van nv Hotel Kurá Hulanda tegen het Antilliaans Dagblad, kort nadat hij gisteren zijn handtekening zette onder een akkoord met Andrés Sánchez van GHL Hoteles. Heinen is blij voor allebei de resorts en voor het toerisme van Curaçao, dat vorige maand met het faillissement van de managementcompanies van eerst het hotel in Otrobanda en daarna ook de Lodge te Westpunt een forse deuk opliep.
Dat gebeurde onder Sandton-vlag.

logo-GHL HotelesGHL Hoteles neemt de exploitatie over.
Per begin volgende maand en met de bedoeling dat de heropening spoedig daarna – vermoedelijk een week later – volgt.
Dit is het resultaat van koortsachtig overleg en onderhandelingen, en een bezoek dat Sánchez van maandag tot en met woensdag bracht aan Curaçao, waar deze krant na het weekend over berichtte. De heropening staat volgens Heinen los van de afwikkeling door curator Remco van Arkel van de in staat van faillissement verklaarde Hotel Kurá Hulanda Management nv (Otrobanda) en Lodge Kurá Hulanda Management nv (Westpunt).
Naar verwachting kan een groot deel van het personeel – in beide gevallen zo’n 70 tot 80 werknemers – weer in dienst treden, maar dan nu met GHL Hoteles als exploitant. GHL voert verschillende bekende hotelmerknamen zoals Sheraton, Four Points, Sonesta, Hilton, Wyndham, Novotel en diverse GHL ‘brands’.
GHL is met ruim 50 hotels actief in thuisland Colombia, maar verder ook in Argentinië, Panama, Costa Rica, Peru, Ecuador en Chili.
Jeanette Hooi-Bonet, directeur van Bon Ami Hospitality bv en in die hoedanigheid projectmanager en beheerder van de Lodge, heeft een voorname rol gespeeld in het tot stand komen van de overeenkomst tussen Hotel Kurá Hulanda en GHL Hoteles.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *