AD: MEO pakt illegale handel in loterijen aan

Wega di Number Kòrsou

Wega di Number Kòrsou

Willemstad – Het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) pakt de illegale handel in loten aan.

Minister van Economische Ontwikkeling, Stanley Palm, laat weten dat bepaalde zaken, loten voor de trekking van Wega di Number Kòrsou verkopen. Dit is in overtreding met de vestigingsvergunning.

,,Uit intern onderzoek is gebleken dat deze illegale lotenverkoop vooral plaatsvindt bij Chinese minimarkten en toko’s”, laat Palm desgevraagd weten. Daarom is er een verschenen in verschillende kranten waarbij behalve in het Papiaments of Nederlands ook een Chinese tekst is afgedrukt die ‘een ieder die zich met deze illegale praktijk bezighoudt’ waarschuwt ‘dit per direct te staken’.

Het MEO heeft intern onderzoek gedaan naar de illegale lotenverkoop, maar hoeveel zaken er bekend zijn van de verkoop op deze wijze wil de minister niet prijsgeven.

,,Het gaat om een intern onderzoek”, benadrukt hij. Wel laat hij weten na afronding van het onderzoek advies te hebben gevraagd van het Openbaar Ministerie.

,,Ze adviseerden om eerst een soort van waarschuwing in de kranten te plaatsen voor dat we actie ondernamen”, aldus de bewindsman. Dat is ondertussen gebeurt. Als tijdens een controle door de economische inspectie van het MEO geconstateerd wordt dat er nog steeds zaken zijn die zich hieraan schuldig maken zullen zij ‘onmiddellijk’ en voor ‘onbepaalde tijd’ worden gesloten.

,,We zullen ze gewoon op slot zetten”, zegt de minister.

De minister in de : ,,Wij leven in een rechtstaat en het is imperatief dat een ieder zich aan de geldende wet en regelgeving houdt.”

In juli vorig jaar werd bekend dat premier Ivar Asjes een einde zal maken aan de sms-loterij. Volgens hem was ook dit illegaal op Curaçao. ,,Het vindt plaats, maar er is nooit een vergunning voor gegeven. Daarom heeft deze regering besloten er een eind aan te maken”, aldus Asjes toentertijd.

Per 1 november zou de wetgeving omtrent deze loterij per sms worden gehandhaafd liet de regering eerder weten. De aanbieders kregen tot die tijd om de manier van loterijverkoop aan te passen. Het is onduidelijk of er intussen actief wordt gecontroleerd op overtreding van deze wetgeving.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *