Eerste fase project ‘Ocean Front’ met eigen kapitaal gefinancierd

Op deze artistieke impressie van het project zijn de eilandjes voor de kust goed te zien.

Eerste fase project ‘Ocean Front’ met eigen kapitaal gefinancierd. Op deze artistieke impressie van het project zijn de eilandjes voor de kust goed te zien.

WILLEMSTAD — De projectontwikkelaar van het megaproject ‘Ocean Front Islands Boulevard & Kiki Beach’, Chris van Assendelft van Wijck, heeft geen financiële garanties van de Curaçaose overheid gevraagd voor de uitvoering van de eerste fase van het project.

“De eerste fase, die de aanleg van een 1,1 kilometer lange strandboulevard behelst, zal 30 miljoen gulden kosten, die ik met eigen risicokapitaal zal bekostigen”, aldus Van Assendelft in gesprek met de Amigoe.

De projectontwikkelaar erkent dat de publicatie afgelopen vrijdag van een persbericht van overheidszijde misschien bij sommige mensen een verkeerd beeld heeft gecreëerd.

“Het is niet zo dat wij ineens 1,3 miljoen gulden in het project zullen steken”, aldus Van Assendelft. “Het project bestaat uit fasen. Het kapitaal voor de eerste fase hebben we al.

De geldmiddelen voor de tweede fase, dus de aanleg van de eilandjes voor de kust en de bouw van hotelkamers en appartementen, zullen we op internationale kapitaalmarkten werven”, aldus de ontwikkelaar.

Zoals eerder vermeld, houdt de eerste fase van het grootschalige project de aanleg in van een 1100 meter lang strand met bijbehorende boulevard. De strandboulevard wordt aangelegd vanaf de huidige parkeerplaats te Marichi, langs Pietermaai ‘smal’ tot waar nu het complex Ocean Beach Club Saint Tropez staat.

Het betreft een strandboulevard die straks geheel toegankelijk voor het publiek zal zijn.

Tien eilandjes voor de kust

De tweede fase houdt in de aanleg van een tweede strandboulevard, deze keer met een lengte van 4,5 kilometer. Ook worden er tien eilandjes voor de kust aangelegd.

Op de vraag van de Amigoe of er een zogenaamd ‘milieu-effectenonderzoek’ van zo’n grootscheeps project heeft plaatsgevonden, verklaarde Van Assendelft dat dit in het recente verleden door een internationaal milieu-instituut is uitgevoerd. Daaruit bleek dat de aanleg van het strand en, later, van de eilandjes, het milieu boven en onder water minimaal zal aantasten, aldus de projectontwikkelaar.

Op de vele reacties en meningen die sinds de publicatie van het persbericht door het kabinet-Schotte op onder andere Facebook zijn verschenen, reageert Van Assendelft enigszins stoicijns:

“Ik wil het gezegde ‘hoge bomen vangen veel wind’ hier niet echt gebruiken, want ik pretendeer niet een hoge boom te zijn.

Ik ben een simpele jongen uit Amsterdam die in zijn leven twee beursgenoteerde bedrijven heeft geleid, nooit strafrechtelijk is veroordeeld en geen drugsverleden heeft. Wel ben ik iemand die recht door zee is, wat voor sommigen vervelend kan zijn.”

In een discussie die sinds afgelopen zaterdag op Facebook over het project gaande is, werd de vraag gesteld of Van Assendelft aan een ‘screening’ is onderworpen. Op de vraag of zo’n onderzoek inderdaad heeft plaatsgevonden antwoordde Van Assendelft ontkennend. Een screening van zijn persoon is nooit aan de orde geweest, omdat nooit om een financiële garantie van de overheid is gevraagd, aldus Van Assendelft.

“Overigens zou ik geen enkel probleem hebben met een eventuele screening”, aldus de investeerder.

 

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *