Terdoodveroordeelde vrouw Sudan weer vrij

Meriam Yehya Ibrahim en haar man Daniel Wani in gelukkiger tijden. Foto |  .

Meriam Yehya Ibrahim en haar man Daniel Wani in gelukkiger tijden. Foto | .

KHARTOEM – De Sudanese vrouw die de doodstraf had gekregen omdat ze weigerde zich tot de islam te bekeren, is weer vrijgelaten. Dat heeft haar advocaat bekendgemaakt. De vrouw is vrijgelaten op voorwaarde dat ze in Sudan blijft.

Maandag was de 27-jarige Mariam Yahya Ibrahim Ishaq vrijgelaten uit de dodencel, nadat rechters het omstreden doodvonnis hadden vernietigd.

Maar dinsdag werd ze opnieuw aangehouden op het vliegveld. Haar gezin zou naar de Verenigde Staten hebben willen gaan. De echtgenoot van de vrouw, Daniel Wani, heeft de Amerikaanse nationaliteit. Ishaq wordt ervan beschuldigd dat ze met valse papieren het land wilde verlaten.

Wereldnieuws

De vrouw werd wereldnieuws toen ze half mei ter dood werd veroordeeld door een islamitisch tribunaal omdat ze de religie van haar islamitische vader zou hebben afgevallen. Ze is grootgebracht door haar christelijke moeder. In de cel beviel ze van een meisje.

Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) riep de ambassadeur van Sudan op het matje om de zaak. Een meerderheid in de Tweede Kamer riep hem deze week op dat opnieuw te doen, nadat ze weer in de cel was beland.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *