74 Procent vóór verkiezingen

Willemstad – Een ruime meerderheid van 74 procent van de kiesgerechtigde bevolking van Curaçao is voorstander van het uitschrijven van nieuwe verkiezingen voor het parlement van Curaçao. Dat blijkt uit een tussen 2 en 4 augustus gehouden peiling uitgevoerd door het bedrijf Curconsult in opdracht van Radio Nederland Wereldomroep (RNW).
In het onderzoek zijn 408 kiesgerechtigde respondenten ondervraagd. Uit het onderzoek komt naar voren dat er relatief veel zwevende kiezers zijn. ,

Mogelijk bijna de helft van alle stemgerechtigden. Die zitten vooral in de groep ‘ontevreden met de regering Schotte’.
Velen van hen weten nog niet op welke politieke partij ze gaan stemmen bij de komende verkiezingen”, zo staat in de presentatie van de resultaten.

Van de ontevreden respondenten stelt 45 procent dat ze op een van de oppositiepartijen gaat stemmen, 43 procent weet echter nog niet op welke politieke partij gestemd gaat worden.
Hier staat tegenover dat van de respondenten die tevreden zijn met de regering Schotte, 78 procent bij komende verkiezingen op een van de coalitiepartijen gaat stemmen.
Dertien procent weet het nog niet.
Een van de onderzoekers interpreteert dit resultaat als volgt:
,,Hieruit kan geconcludeerd worden dat vele potentiële kiezers wellicht niets van de regering Schotte moeten hebben, maar ook geen duidelijk beeld hebben op wie ze nu bij de komende verkiezingen moeten stemmen. Dat zou impliceren dat als de oppositie niet met klinkende populaire leiders naar voren komt, deze regering er over twee maanden gewoon weer zit.”

Echte peiling 19 oktober
,,Over de resultaten van deze peiling heb ik geen opinie”, laat voorman Helmin Wiels van Pueblo Soberano weten tegenover Aworaki.
,,Door de jaren heen zijn er verschillende polls gehouden maar die heeft PS altijd verscheurd. De werkelijke enquête is op 19 oktober 2012.”

Meer geeft Wiels om de ‘zwevende kiezers’: de groep die binnen de peiling nog geen partijvoorkeur heeft uitgesproken en bestaat uit bijna de helft van alle stemgerechtigden. ,,Natuurlijk wil je hen graag bereiken. Onze doelen zijn tijdens de komende verkiezingen hetzelfde: een hogere kwaliteit van onderwijs, een eerlijke kans op werkgelegenheid en transparantie in overheidsnv’s. Ik maak me geen zorgen over deze kiezersgroep.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *