77 ambtenaren zitten op dit moment thuis

Etienne-van-der-Horst-3

Minister Etienne van der Horst: 77 ambtenaren zitten op dit moment thuis

WILLEMSTAD — Op dit moment zitten er 77 ambtenaren thuis. Dit bevestigt minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais). In 22 gevallen gaat het om personen die langdurig ziek zijn, terwijl de overige 55 gevallen ambtenaren betreffen die vanwege een arbeidsconflict of een lopend onderzoek thuis zitten. Ook zitten hierbij gevallen van ongeoorloofd verzuim.

De minister heeft onlangs van de Raad van Ministers (RvM) het mandaat gekregen om disciplinair op te treden tegen ambtenaren. Van der Horst geeft aan dat het in het verleden wel eens voorkwam dat de ministers belast met personeelsbeleid weinig rugdekking kregen om te kunnen handelen tegen ambtenaren van alle ministeries.

Met het mandaat dat hij nu heeft gekregen, moet dit tot het verleden behoren. Van der Horst geeft aan dat hij op dit moment bezig is om de lijst van ambtenaren die thuis zitten, te onderzoeken.

“Personen die langdurig ziek zijn, handelen we af via Arbo Consult. Maar een tijdje terug hebben wij besloten om de regels toe te passen, door mensen die langdurig arbeidsongeschikt zijn en die meer dan twee jaar thuis zitten met 10 procent op hun salaris te korten.

Dit was voor een aantal aanleiding om weer te gaan werken. Binnenkort gaan we personen die meer dan drie jaar thuis zitten, conform de regels, 20 procent op hun salaris korten. Maar we houden wel rekening met de omstandigheden. Zo komen wij niet aan mensen die terminaal ziek zijn.”

Voor wat betreft de 55 personen die om andere redenen thuis zitten, geeft Van der Horst aan dat er per geval gekeken wordt wat de redenen zijn dat ze niet op hun werk verschijnen.

“Is er sprake van een arbeidsconflict. Loopt er een onderzoek. Is er sprake van een schorsing. Of is er sprake van ongeoorloofd verzuim. Dat gaan we allemaal na. We gaan ons best doen om zoveel mogelijk mensen weer aan het werk te krijgen.”

De minister geeft aan dat het nooit zal lukken om deze lijst met ambtenaren die thuis zitten tot nul terug te krijgen.

“Dat zal niet lukken, want er zijn altijd mensen die ziek worden en er zullen ook altijd onderzoeken lopen. Maar het is een kwestie van zo goed mogelijk beheersen. Daar richten wij ons op. Er moeten follow up-acties komen. Ik maak mij dan ook sterk voor een persoon die er als trekker mee belast zal worden om deze lijst te controleren. Het moet een persoon zijn die accountable en verantwoordelijk zal worden gehouden voor het beheer van de lijst van ambtenaren die thuis zitten.”

Bron: Amigoe

2 Reacties op “77 ambtenaren zitten op dit moment thuis

 1. Ambtenaren van Curacao zijn een verwend volkje…
  ze kunnen doen wat ze willen zonder concequenties.
  levenslang een baan.
  SCHANDE!!!!

 2. Maar een tijdje terug hebben wij besloten om de regels toe te passen, door mensen die langdurig arbeidsongeschikt zijn en die meer dan twee jaar thuis zitten met 10 procent op hun salaris te korten.
  Dit was voor een aantal aanleiding om weer te gaan werken. !!!!!!

  Stinkt dit of ben ik nou gek aan het worden. Twee jaar thuis zitten en bij een dreigende salarisvermindering zijn we weer op de lijn???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *