90 klachten consumentenstichting in oktober

consumentenWILLEMSTAD — Bij de consumentenstichting Fundashon pa Konsumidó (FpK) zijn in de maand oktober 90 klachten binnengekomen. Dit laat de stichting weten in haar overzicht over de maand oktober van dit jaar. Een meerderheid van deze klachten, 51, werd door de stichting afgehandeld nadat de klager was gehoord.

Drie klachten werden via internet ingediend en slechts één kwam via de post binnen.
In 35 gevallen werden burgers naar een andere instantie doorverwezen.
Volgens het maandoverzicht van FpK kreeg de stichting in de maand november de meeste samenwerking van het Parket van de Gouverneur- Generaal.
Elke maand staat de consumentenstichting in haar overzicht stil bij een opvallende klacht.
De opvallendste klacht van de maand oktober had betrekking op een burger, wiens Nederlands paspoort in 2012 was ingetrokken.
De persoon in kwestie was tegen dit besluit in beroep gegaan.
Maar het beroep werd zowel in eerste instantie als in hoger beroep ongegrond verklaard omdat toen de betrokken persoon in 1985 de Nederlandse nationaliteit kreeg, hij erkend werd door een persoon met de Nederlandse nationaliteit, die indertijd getrouwd was.
In de wet staat dat iemand geen recht heeft op de Nederlandse nationaliteit, als het huwelijk van de persoon die hem erkend heeft meer dan 306 dagen voor zijn geboorte heeft plaatsgevonden.
Het advies van de FpK aan de consumentenstichting is dat de burger het beste een tijdelijke verblijfsvergunning voor Curaçao kan aanvragen en deze periode op het eiland moet gebruiken om een langer verblijf op het eiland te regelen.
De stichting stelt ervan overtuigd te zijn dat de overheid bij de aanvraag van de verblijfsvergunning rekening zal houden met de specifieke omstandigheden van de aanvrager.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *