91 ICUC-studenten afgestudeerd

Inter-Continental University of the Caribbean (ICUC)

91 ICUC-studenten afgestudeerd

WILLEMSTAD — De Inter-Continental University of the Caribbean (ICUC) heeft zaterdagavond in het St. Martinus-complex aan het Brionplein een ceremoniële buluitreiking gehouden voor in totaal 91 afgestudeerden.

De privé-universiteit levert hiermee 47 professionals met een Bachelor, 41 met een Master en 3 Post-hbo Accountant-Administratieconsulenten (AA), af.

'91 ICUC-studenten afgestudeerd'

’91 ICUC-studenten afgestudeerd’

Bij de twee uur durende gelegenheid, waarbij het binnenplein van de universiteit het decor vormde, waren ook de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, Irene Dick (PS), Statenlid Amerigo Thodé (MFK) en de minister van Economische Ontwikkeling, Stanley Palm (Pais) aanwezig.

Laatstgenoemde, die de portefeuille toerisme beheert, had zijn handen vol aan de buluitreiking van de Hospitality-Bachelor afgestudeerden, aangezien er dit jaar bijzonder veel waren, namelijk 28. ICUC onderstreept het belang van de groeiende toeristische sector – als de belangrijkste economische pilaar – en benadrukt het belang van investering in de toekomstige generaties. Het streven van de instelling is dan ook om ‘gekwalificeerde professionals van zowel lokale bodem, als het buitenland, te blijven leveren’.

Inter-Continental University of the Caribbean (ICUC)-1

Een groep afgestudeerden op Master- (te herkennen aan de gele streep op hun togavest) en Bachelor-niveau.

De ICUC-Program Director van de Hospitality-afdeling, Sidney ‘Bicho’ Justiana, toonde zich dan ook bijzonder tevreden over dit resultaat. In dit kader benadrukte hij ook de prestaties van vier Hospitality-afgestudeerden, die uitzonderlijke studieresultaten wisten te behalen binnen de gestelde studietermijn van vier4 jaar. De vier studenten die volgens hem een pluim verdienen, zijn Christine Lai, Alinette Nicolina, David Koeijers en Emilayla Coffi. De oriëntatie op het buitenland is overduidelijk merkbaar binnen de Hospitality-afdeling, waar de voertaal Engels is. De studenten volgen ieder jaar van hun vierjarige opleiding verplicht buitenlandse stages en colleges bij gerenommeerde universiteiten, zoals The University of Central Florida (UCF) in de Verenigde Staten, de Universidad de Barcelona in Spanje en sinds dit jaar ook bij de University of South Carolina (USC) in de VS.

Uitdagingen

De particuliere instelling die dit jaar het twintigjarig bestaan viert en sterk op de internationale markt georiënteerd is, stelt ondanks de goede prestaties, in een overgangsperiode te zijn beland. “Daarin zullen er geen resultaten worden behaald door alleen bij te schaven, bij te sturen of af en toe wat proberen op te rekken. We zijn op het punt in tijd beland dat er fundamentele keuzes gemaakt moeten worden. De vraag werpt zich op: van welke oude zaken afscheid te nemen en welke nieuwe zaken te omarmen en durven we dat wel?”, aldus ICUC-managing director Paul van Bladel, over de inspanningen van de universiteit om met de nieuwe uitdagingen vooruitstrevend om te gaan.


AA-studi
e

Inter-Continental University of the Caribbean (ICUC)-2

Rector magnificus Valdemar Marcha.

“Ik ben dan ook trots en blij dat we onze eerste drie AA-afgestudeerden hebben kunnen presenteren. Een AA accountant is volledig bevoegd, zowel hier als in Nederland, om jaarrekeningen te controleren en te certificeren. De AA-studie is het kopstuk van een totale vernieuwing van ons onderwijsprogramma waarbij er financiële adviseurs voor middelgrote ondernemingen worden afgeleverd”, aldus Van Bladel. Hij meent dat deze zich beter leent voor de situatie op Curaçao. “Hierdoor is ICUC de enige die op het eiland volledig gecertificeerde accountants aflevert.”

91 ICUC-studenten afgestudeerd

91 ICUC-studenten afgestudeerd

De toespraak van rector magnificus Valdemar Marcha stond onder meer in het teken van de aanstelling van een nieuwe professor, Sousan Urroz-Korori. Zij neemt de ‘Chair of International Financial Management in a Global Economy’, bij ICUC op zich. “Aan de hand van ‘zelfevaluaties’, heeft ICUC de programma’s gewijzigd. Zo is er een doctoraal programma geïntroduceerd in samenwerking met de Vrije Universiteit van Amsterdam”, aldus Marcha in zijn toespraak. “Daarom mag de privé-universiteit, die zich als de eerste universiteit op Curaçao profileert als zijnde een instelling die op drie verschillende academische niveaus – Bachelor, Master en nu ook doctoraal – deze studies aanbieden.”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *