26 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Persbericht Openbaar Ministerie: G.R.M.J. langer vast, R.A. d.S. op vrije voeten

HomeNieuwsPersbericht Openbaar Ministerie: G.R.M.J. langer vast, R.A. d.S. op vrije voeten
Openbaar Ministerie
Persbericht Openbaar Ministerie: G.R.M.J. langer vast, R.A. d.S. op vrije voeten

Heden, 1 augustus 2014 heeft de rechter-commissaris bij het gerecht in eerste aanleg van Curaçao geoordeeld dat er in dit stadium voldoende verdenking is tegen de verdachte G.R.M.J.

Het verzoek onmiddellijke invrijheidstelling van de verdachte op grond van artikel 91 Wetboek van Strafvordering is afgewezen. De vordering bewaring van het Openbaar Ministerie is toegewezen.

De bewaring is de volgende fase van de voorlopige hechtenis en kan maximaal acht dagen duren en eventueel nog worden verlengd. Voor een bevel bewaring moet er sprake zijn van een zwaardere verdenking tegen de verdachte. Maandag zal de behandeling plaats vinden van een verzoek ingediend door de verdediging tot opheffing of schorsing van de bewaring.

De rechter-commissaris heeft beslist dat R.A. d.S. die eerder deze week was aangehouden en in verzekering is gesteld, vrij gelaten moet worden. De rechter-commissaris heeft geoordeeld dat er op basis van het huidige dossier nog onvoldoende concrete en verifieerbare aanwijzingen zijn die een inverzekeringstelling van de verdachte rechtvaardigen.

De rechter-commissaris heeft er in zijn beschikking nadrukkelijk op gewezen dat deze beslissing niet het einde betekent van de strafzaak tegen verdachte.

Het onderzoek Maximus verkeert nu in een fase waarbij het noodzakelijk is om verdachten en betrokkenen te confronteren met de voorlopige resultaten van het onderzoek.

Op verschillende wijze wordt hieraan uitvoering gegeven. Dit gebeurt onder meer door middel van zogeheten ontbiedingen en door middel van aanhoudingen met inverzekeringstelling.

Bij een ontbieding wordt een persoon in de gelegenheid gesteld om een verklaring af te leggen en mag hij/zij daarna weer naar huis.

Bij een aanhouding en inverzekeringstelling is het Openbaar Ministerie van mening dat het onderzoek vereist dat de verdachte een bepaalde periode vast moet blijven zitten in het belang van een goede uitvoering van het onderzoek.

G.R.M.J. en R.A.d.S. worden verdacht van enige vorm van betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels. Het onderzoek is nog steeds gaande.

Bron: Openbaar Ministerie
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. @mossel
    Wanneer op het verzoek van het OM iemand wordt gearresteerd dan
    doen ze dat omdat het OM denkt zwaarwegende verdenkingen tegen
    een persoon te hebben. Ze gaan er dan ook vanuit dat na die eerste twee
    dagen de detentie met 8 dagen verlengd zal worden. Als het OM niet uit is op die 8 dagen verlenging dan zouden ze de persoon in kwestie wel gewoon uitnodigen voor een gesprek. Arrestatie is zou dan maatschappelijk onverantwoord zijn. Kortom:het OM dacht overtuigend bewijs te hebben terwijl de RC het als flinterdun beoordeelt. OM:zwak.

  2. @ XANDER, het moge duidelijk zijn dat jij een fervent aanhanger bent van Gerrit de Raaf “die jouw eigen zakken heeft leeg gestolen” en zijn MFK/Reforma. Daarom reageer jij ook net zo dom en zwam je er maar wat op los. En dat je geen verstand van recht hebt moge ook duidelijk zijn, net zo min als je vriend G de Raaf, ff een paar antwoorden aan jou.

    1: Als het OM iemand arresteert doen zij dat op verdenking VAN en nog niet op feiten, het OM heeft het recht op twee dagen inverzekeringstelling en de vrijheid om de verdachte te horen, hierna zullen zij “als ze de verdachte langer willen verhoren” bij de Rechter Commissaris een verzoek doen om de verdachte 8 dagen langer in bewaring te nemen voor verhoor. Als de RC beslist dat daar op dat moment geen grondige reden voor is ( vlucht gevaar/ getuigen beïnvloeding /noem maar wat op ) dan kan de RC deze verdachte op vrije voeten stellen, wat bij deze dan ook is gebuurd. De RC heeft niet verklaard dat de verdachte onterecht is gearresteerd, dat maak jij ervan, net zoals je vrienden de Raaf en Peppie % Kokkie de alles proberen te verdraaien en te ondermijnen. En wees jij nou maar blij dat wij nog over een paar van die afgekeurde rechters en officieren van justitie uit Nederland beschikken anders waren wij helemaal over geleverd aan de Goden. Ik zou zeggen ga dit weekend eens lekker met genoemde vrienden aan zee zitten en vol laten lopen met Rum, daar jij en je vrienden dit wel nodig hebben met aankomende proces Magnus volgende week. In het vervolg met de waarheid komen Xander en niet met lul verhalen, die krijgen we al meer dan genoeg te horen van die ratdraaiers waar jij mee om gaat.

  3. @ Xander
    Je schreef:
    “Dat komt er van als Nederlandse juristen die in hun vaderland niet meer aan de bak komen hier het OM runnen. Schande!”

    Je bent goed ingevoerd, ongetwijfeld heb je bewijzen hiervoor? Ben altijd interested in de achtergrond van zulke uitlatingen.

  4. Wat een blamage voor het OM !
    Iemand vastzetten waarna de rechter zegt dat dit onterecht is en
    hem weer de vrijheid teruggeeft. Maar dos Santos is nu wel (vooralsnog onterecht ) door het slijk gehaald.
    Dat komt er van als Nederlandse juristen die in hun vaderland niet meer aan de bak komen hier het OM laat runnen. Schande!

  5. En Peppie & Kokkie met Gerrit de Raaf voorop maar schreeuwen en gillen dat het rechtssysteem op Curacrim niet deugt, als er een paar niet deugen zijn zij het wel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties